limeta | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Vita iute cu legume

Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja una clasica pentru bucataria chinezeasca. Reteta de fata este foarte aromata, condimentata si destul de iute. Cei care doresc un gust mai “bland” pot renunta total sau partial la ardeii iuti uscati.

(more…)

Citeste tot

Saeng wa

Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. Preparatul final este delicios, hranitor si sanatos. Se poate gati si cu creveti si pui, sau cu combinatii de porc/pui/creveti.
Saeng wa
Reteta s-a raspandit in ultimii 20 de ani, de cand bucataria thailandeza a inceput sa fie promovata, in restul sud-estului Asiei, Australia si SUA.
(more…)

Citeste tot

Porc cu muguri de fasole si sos caramel

Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi (frageda-crocanta). Reteta reflecta, prin modul de preparare si de servire, influenta exercitata de bucataria franceza asupra celei vietnameze. Ingredientele sunt insa tipic asiatice, ceea ce poate pune unele probleme de aprovizionare (vezi mai jos Substituenti).
Porc cu muguri de fasole si sos caramel
(more…)

Citeste tot

Inghetata de pepene cu ghimbir

Se pare ca a venit vara. In orice caz, amiezile sunt calduroase, asa ca un pic de inghetata de casa nu strica nimanui. Astazi este vineri si m-am gandit si la cei care tin post, asa ca va prezint o varianta exotica, ce foloseste lapte si smantana de cocos in locul obisnuitelor produse lactate.

(more…)

Citeste tot