linte neagra | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Chiftele de linte in sos picant de rosii

Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de ingrediente, stiu ca este lunga, dar este defalcata pe chiftele si sos si cele mai multe dintre ele sunt mirodenii.

Lintea este rehidratata si pisata cu ardei iuti si mirodenii pentru a obtine o pasta; portii mici din ea se prajesc mai intai in ulei, apoi sunt mijotate (fierte molcom) intr-un sos de rosii picant si putin acrisor.
Chiftelele de linte se pot praji si in avans si pastra 1-2 zile in frigider, dupa care sunt gatite in sosul de rosii.
(mai mult…)

Citeste tot

Foarte pe scurt despre dosa

Pentru cei care nu ştiu deja, „dosa” este un termen provenit din limba tamilă, care denumeşte o clătită preparată dintr-un aluat obţinut din orez şi linte neagră (urad dal – vigna mungo) fermentate. La acestea, foarte des, se adaugă şi seminţe de schinduf fermentate. Să nu vă sperie chestia cu fermentatul, căci aceste ingrediente se lasă, pur şi siumplu, la înmuiat timp de o zi.
(mai mult…)

Citeste tot