linte rosie | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Orez cu linte si pui

Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de alta parte este atat de cald afara, incat imi doream si sa nu fiu silit sa petrec mai mult de o ora langa aragaz, cu apele curgand pe mine. Am profitat si de faptul ca aveam in frigider un pic de orez gatit in ziua precedenta si o mana de linte, asa ca tot ce a mai ramas de facut a fost sa pun cap-coada o reteta foarte rapida si usor de preparat.
Orez cu linte si pui
Mi-am dorit, de asemenea, ceva nepretentios, caci nu aveam niciun chef sa ma complic cu montaje sofisticate; am pus, ca intotdeauna, accent pe gust, aroma si textura.
(mai mult…)

Citeste tot

Chiftele de linte in sos picant de rosii

Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de ingrediente, stiu ca este lunga, dar este defalcata pe chiftele si sos si cele mai multe dintre ele sunt mirodenii.

Lintea este rehidratata si pisata cu ardei iuti si mirodenii pentru a obtine o pasta; portii mici din ea se prajesc mai intai in ulei, apoi sunt mijotate (fierte molcom) intr-un sos de rosii picant si putin acrisor.
Chiftelele de linte se pot praji si in avans si pastra 1-2 zile in frigider, dupa care sunt gatite in sosul de rosii.
(mai mult…)

Citeste tot

Daal shorba

Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea populatiei este vegetariana. Aceasta supa de linte, cremoasa si picanta, este originara din provincia Punjab, stat in care clima variaza de la torida la foarte rece. Sa nu va mire asadar cand voi spune ca foarte buna si acum, in clima noastra racoroasa. Servita fierbinte, aceasta supa satioasa va va incanta si va va incalzi.

(mai mult…)

Citeste tot