Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: linte

Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur

Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute...

5 Comentarii

Dal samosa

Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata,...

5 Comentarii

Supa de linte cu chimion cu lamaie

Aceasta reteta este de inspiratie indiana si poate fi o varianta interesanta pentru vegetarieni, daca...

5 Comentarii

Khasta kachory

“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare,...

3 Comentarii

Cum se gatesc leguminoasele uscate

Legumele uscate – cum le gatim? Fasolea, mazarea, nautul, bobii si lintea, cunoscute si ca...

8 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (7)

În episodul de astazi, din nou despre preferintele alimentare ale bizantinilor, despre ingredientele lor preferate...

2 Comentarii

Pe scurt despre rasam si charu podi

Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...

La masa cu stramosii – India (14)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (2)

În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus...

12 Comentarii

Pe scurt despre milagu podi

Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...

10 Comentarii

Pe scurt despre pulusu podi

Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens...

14 Comentarii

Milagu tannir

Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna...

10 Comentarii

La masa cu stramosii: Dacia (2)

Serialul culinar dedicat Daciei continua, în acest episod, scurta trecere în revista a vegetalelor cultivate...

5 Comentarii

Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci

Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru...

6 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)

Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand...

15 Comentarii

La Résèrve – boutique en ligne

Iata un site romanesc ce comercializeaza diferite produse culinare deosebite. Marturisesc ca nu am comandat...