Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: linte
Mercimek köftesi – Crochete de linte si bulgur
Bucataria turceasca a avut o influenta imensa asupra culturii culinare romanesti. Timp de cateva sute...
5 Comentarii
Dal samosa
Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata,...
5 Comentarii
Supa de linte cu chimion cu lamaie
Aceasta reteta este de inspiratie indiana si poate fi o varianta interesanta pentru vegetarieni, daca...
5 Comentarii
Khasta kachory
“Khasta” inseamna “sfaramicios”, iar preparatul este originar din Rajahstan. Este un “chaat”, adica o gustare,...
3 Comentarii
Cum se gatesc leguminoasele uscate
Legumele uscate – cum le gatim? Fasolea, mazarea, nautul, bobii si lintea, cunoscute si ca...
8 Comentarii
La masa cu stramosii – Bizantul (7)
În episodul de astazi, din nou despre preferintele alimentare ale bizantinilor, despre ingredientele lor preferate...
2 Comentarii
Pe scurt despre rasam si charu podi
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...
La masa cu stramosii – India (14)
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (2)
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus...
12 Comentarii
Pe scurt despre milagu podi
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...
10 Comentarii
Pe scurt despre pulusu podi
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens...
14 Comentarii
Milagu tannir
Va prezint astazi una dintre retetele traditionale ale populatiei tamile. In limba tamila, „milagu” inseamna...
10 Comentarii
La masa cu stramosii: Dacia (2)
Serialul culinar dedicat Daciei continua, în acest episod, scurta trecere în revista a vegetalelor cultivate...
5 Comentarii
Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci
Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru...
6 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)
Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand...
15 Comentarii
La Résèrve – boutique en ligne
Iata un site romanesc ce comercializeaza diferite produse culinare deosebite. Marturisesc ca nu am comandat...