Sâmbăta care a trecut (26.01.2013) am fost amfitrionul şi bucătarul-instructor al primului eveniment gastronomic din seria „Drumului Mirodeniilor„, care îşi doreşte să prezinte culturi culinare din locuri a căror istorie a fost puternic influenţată de comerţul cu mirodenii.

Am spus „eveniment gastronomic”, căci la modul în care am încercat să definesc „gastronomia” pe acest blog, cred că evenimentul poate, măcar în bună parte, să poarte în mod meritat această etichetă onorantă.
Prezentarea a constat nu numai dintr-o expunere succintă a istoriei şi a influenţelor culturale reflectate în cultura locului, dar şi din fotografii, filme şi muzică, plus un atelier de gătit (aproape întreg meniul a fost preparat în faţa oaspeţilor şi împreună cu ei). De altfel, această structură şi mod de lucru definesc formatul acestui tip de evenimente şi vor fi reluate, cu îmbunătăţiri sper, şi la celelalte ediţii.
(mai mult…)

Citeste tot