longganisa | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 2

Alimente de baza
La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine este orezul. Cel mai adesea este gatit in aburi. Orezul ramas de pe o zi pe alta este prajit cu usturoi si ceapa, pentru a forma „sinangag”, servit de obicei la micul dejun, alaturi de oua prajite si de „tapa” (vita), „tocino” (carne afumata indulcita) si „longganisa” (carnati locali).
Longganisa - carnati filipinezi
(mai mult…)

Citeste tot

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1

Introducere
Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din est si din vest, de pe mare si de pe uscat, absorbindu-le pe toate si creandu-si o identitate multicolora.
Orez terasat in munti, Filipine
Bucataria filipineza a evoluat, de-a lungul secolelor, din radacinile ei malaieziene spre o bucatarie predominant spaniola, datorita influentelor mexicane si spaniole suferite in perioada coloniala. A mai suferit, de asemenea, influente arabe, indiene, chinezesti, japoneze si americane.
Datorita ne-hispanizarii, bucatariile populatiilor indigene Moro si Lumad din Mindanao si arhipelagul Sulu, difera foarte mult de bucataria filipineza, avand mai multe in comun cu cea malaeziana si indoneziana.
(mai mult…)

Citeste tot