longganisa | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 2

Alimente de baza
La fel ca in majoritatea tarilor asiatice, alimentul de baza in Filipine este orezul. Cel mai adesea este gatit in aburi. Orezul ramas de pe o zi pe alta este prajit cu usturoi si ceapa, pentru a forma “sinangag”, servit de obicei la micul dejun, alaturi de oua prajite si de “tapa” (vita), “tocino” (carne afumata indulcita) si “longganisa” (carnati locali).
Longganisa - carnati filipinezi
(more…)

Citeste tot

Bucataria filipineza intre chinezi, spanioli si americani – partea 1

Introducere
Tara aflata la marginea Asiei de sud-est, Filipine a avut parte de influente din est si din vest, de pe mare si de pe uscat, absorbindu-le pe toate si creandu-si o identitate multicolora.
Orez terasat in munti, Filipine
Bucataria filipineza a evoluat, de-a lungul secolelor, din radacinile ei malaieziene spre o bucatarie predominant spaniola, datorita influentelor mexicane si spaniole suferite in perioada coloniala. A mai suferit, de asemenea, influente arabe, indiene, chinezesti, japoneze si americane.
Datorita ne-hispanizarii, bucatariile populatiilor indigene Moro si Lumad din Mindanao si arhipelagul Sulu, difera foarte mult de bucataria filipineza, avand mai multe in comun cu cea malaeziana si indoneziana.
(more…)

Citeste tot