Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: maioneza
Mauritius – bucatarie fara frontiere (3)
În acest ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Mauritius, voi descrie succint principalele...
6 Comentarii
Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie
Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional....
9 Comentarii
Salata de raci cu maioneza picanta
Reteta este foarte simpla si rapida, iar rezultatul final este un preparat plin de savoare,...
10 Comentarii
Salata de orez cu somon afumat si masline
Am publicat anterior cateva retete in care orezul ramas din ziua anterioara, ca si diverse...
9 Comentarii
Pachetele de somon afumat cu orez
Cum v-am spus deja, sunt in renovari. Asta inseamna nu doar ca a trebuit sa...
14 Comentarii
Andive cu salata crocant-cremoasa
Trebuie sa marturisesc ca m-am chinuit ceva sa gatesc titlul acestei retete. Imi trebuia o...
11 Comentarii
Maioneza – scurt istoric, preparare si sosuri derivate
Wikipedia sustine ca reteta maionezei a fost adusa în Franta din orasul Mahon, din insula...
11 Comentarii
Oua umplute cu somon afumat
Este o varianta de oua umplute cu gust deosebit, in acelasi timp fin si robust....
19 Comentarii
Salata Olivier
Exista multe versiuni ele retetei inventate de francezul Lucien Olivier, in jurul anului 1860, pe...
7 Comentarii
Salata de boeuf
Cum se prepara Salata de Boeuf? Aceasta salata este derivata din salata Olivier, creata in...
Pe urmele salatei de boeuf
Salata de boeuf este unul dintre preparatele atat de populare la noi încat, în pofida...
24 Comentariu
Salata romaneasca de vinete
Nu avem noi cea mai tare bucatarie. Nu este nici din cale afara de sanatoasa,...
25 Comentariu
Oua umplute – reteta de baza
Ouale umplute erau preferatele mele pe vremea cand inca imi gatea mama, adica acum...
14 Comentarii