malturi de grau | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Paulaner Hefe Weissbier

Va spuneam ca prima bere care mi-a placut intr-adevar a fost o bere germana din grau, nefiltrata. Provenea, dintr-o intamplare care mi-a placut, din cea mai veche berariue din lume aflata in stare continua de functionare: Weihenstephaner Hefe Weissbier.
Paulaner Hefe Weissbier
Tot cam din acea perioada am auzit ca mai exista astfel de beri de excelenta calitate, disponibile si la alti producatori. Dintre acesti posibili „rivali” al lui Weihenstephaner Hefe Weissbier cel mai des auzeam numita berea Paulaner.
(mai mult…)

Citeste tot

Weihenstephaner Hefe Weissbier

Astăzi am plăcerea de a vă prezenta una dintre berile mele preferate. Cred că a fost prima bere pe care am degustat-o cu adevărat, privind-o, servind-o la temperatura corectă şi în paharul potrivit, discutând cu ea, încercând s-o înţeleg.
Weihenstephaner Hefe Weissbier
Am avut o adevărată revelaţie cu această bere şi, deşi am avut ocazia să degust şi alte Hefe Weissbier de mare calitate, tot aceasta a rămas preferata mea.
Voi povesti astăzi, deci, despre o bere din malţuri de grâu şi orz, nefiltrată.
(mai mult…)

Citeste tot