marar | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de varza cu chimen

Vara este pe sfarsite, dar astazi promite sa fie cald, din nou. Imi propun sa raman departe de aragaz, asa ca o salata simpla si foarte rapida, racoroasa si crocanta este exact ce-mi trebuie.
Preparati-o pentru cina, alaturati-i si un pahar de vin alb si rece, si va promit o seara placuta!
Salata de varza cu chimen
(more…)

Citeste tot

Tocurry

Tocana este unul dintre preparatele mele preferate apartinand bucatariei noastre. Eu o consider alternativa romaneasca la celebrele curry-uri gatite in Asia si nu numai. In mod traditional, tocana romaneasca se face cu cartofi, si asa am conceput si eu aceasta varianta. Diferenta este ca asezonarea o da, in principal, pasta “7 arome romanesti”, o mica inventie personala.

Folosirea acestei paste apropie tocana mea de curry-uri, atat prin faptul ca este mai bogat asezonata, cat si ca mod de efectuare a asezonarii, cam ca un hibrid de tocana si curry… adica un tocurry.
(more…)

Citeste tot

Salata de mere cu nuci si portocale

Aceasta reteta are si varianta video.

Va prezint o salata mai neobisnuita, dar care va va surpinde in mod placut. Incercati-o si sunt convins ca o veti introduce in meniul destinat meselor in familie si musafirilor mai deosebiti. In plus, este un mic dejun, gustare sau cina extrem de potrivita cu zilele calduroase, de vara.


(more…)

Citeste tot

Salata verde cu somon afumat si crutoane

Salata este foarte simpla si ofera o combinatie inspirata de gusturi. Somonul afumat se potriveste bine cu dressing-ul dulce-acrisor-picant, aromatizat cu verdeturi, iar Parmesanul presarat deasupra da gustului adancime si rafinament. Contrastul de texturi dintre somonul fraged si crutoanele si salata crocante este si el o calitate in plus.Salata verde cu somon afumat si crutoane
(more…)

Citeste tot

Dorada cu sos de iaurt

Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta arata foarte decorativ si este plina de gust si aroma. Unul dintre punctele sale forte este contrastul oferit de peste si legume fata sosul de iaurt. Primele sunt picante si fierbinti, iar sosul este racoritor si rece, oferind o contrapondere care echilibreaza reteta.


(more…)

Citeste tot

Risotto cu legume

Aceasta reteta are si varianta video.

Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al bucatariei italiene. Se foloseste un orez special, cu bob scurt, iar textura corecta a preparatului este una cremoasa si matasoasa, boabele de orez ramanand totusi separate si putin al dente.


(more…)

Citeste tot