Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: marinada

Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir

Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt...

2 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (2)

Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care...

Sarea-n bucate

Cred ca toti cei care gatesc sunt constienti de rolul sarii adaugate în mancare. Este...

6 Comentarii

Vita cu ciuperci si sos de stridii

Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei...

6 Comentarii

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi

Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru...

4 Comentarii

Ton cu usturoi si lamaie

Ton cu usturoi si lamaie –  o reteta simpla, la indemana oricui Fileul de ton...

4 Comentarii

Pui cu fasole verde si sos de rosii

Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui....

2 Comentarii

Pui cu fasole verde crocanta si usturoi

Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete...

Somon cu sos de iaurt si menta

Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece...

6 Comentarii

Pulpe de iepure cu masline si lamaie

Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am...

4 Comentarii

Rasol de miel cu rozmarin si usturoi

Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna...

2 Comentarii

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...

2 Comentarii

Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola

Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei”, unde, alaturi...

Pui la gratar cu pimenton si ciuperci

Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am...

4 Comentarii

Calmari la gratar

Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...

17 Comentarii

La masa cu stramosii – India (2)

În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus...

12 Comentarii

Pe scurt despre awaze

Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a...

8 Comentarii

Creveti tiger cu risotto si busuioc

Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este...

39 Comentariu

Fasiute picante de vita

Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult...

40 Comentariu

Pe urmele pastei de mustar (5)

Cu acest articol se încheie seria despre istoria pastei de mustar. Sper ca nu v-am...

8 Comentarii

Pulpe de pui cu miere si ienibahar

Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul...

15 Comentarii

Somon marinat cu pudra 7AR

Iertati-ma pentru acest 7AR din titlu, dar cum amestecul meu de condimente are un nume...

4 Comentarii

Pe urmele iaurtului

Am mancat dintotdeauna cu placere iaurt, dar a devenit mai important pentru mine de cand...

29 Comentariu

Saramura – marinada surpriza

Cum spuneam in articolul anterior despre marinare, exista un caz particular de marinare, marinadele gatite....

22 Comentariu

Marinarea pe întelesul tuturor

Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta...

36 Comentariu

Confuzii culinare

Am remarcat ca atat în mediul profesionistilor în gastronomie, cat si în cel al “civililor”,...

56 Comentariu

Marinada pentru gratar

Cum zilele acestea multa lume trebaluieste în jurul gratarelor, m-am gandit sa va ofer o...

10 Comentarii