Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: marinada
Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir
Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt...
2 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (2)
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care...
Sarea-n bucate
Cred ca toti cei care gatesc sunt constienti de rolul sarii adaugate în mancare. Este...
6 Comentarii
Vita cu ciuperci si sos de stridii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei...
6 Comentarii
Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru...
4 Comentarii
Ton cu usturoi si lamaie
Ton cu usturoi si lamaie – o reteta simpla, la indemana oricui Fileul de ton...
4 Comentarii
Pui cu fasole verde si sos de rosii
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui....
2 Comentarii
Pui cu fasole verde crocanta si usturoi
Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete...
Somon cu sos de iaurt si menta
Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece...
6 Comentarii
Pulpe de iepure cu masline si lamaie
Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am...
4 Comentarii
Rasol de miel cu rozmarin si usturoi
Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna...
2 Comentarii
Cotlete de berbecut cu rozmarin
V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...
2 Comentarii
Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola
Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei”, unde, alaturi...
Pui la gratar cu pimenton si ciuperci
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am...
4 Comentarii
Calmari la gratar
Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...
17 Comentarii
La masa cu stramosii – India (2)
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus...
12 Comentarii
Pe scurt despre awaze
Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a...
8 Comentarii
Creveti tiger cu risotto si busuioc
Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este...
39 Comentariu
Fasiute picante de vita
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult...
40 Comentariu
Pe urmele pastei de mustar (5)
Cu acest articol se încheie seria despre istoria pastei de mustar. Sper ca nu v-am...
8 Comentarii
Pulpe de pui cu miere si ienibahar
Iata o reteta interesanta, care ilustreaza multiplele influente suferite de bucataria jamaicana. Ea combina modul...
15 Comentarii
Somon marinat cu pudra 7AR
Iertati-ma pentru acest 7AR din titlu, dar cum amestecul meu de condimente are un nume...
4 Comentarii
Pe urmele iaurtului
Am mancat dintotdeauna cu placere iaurt, dar a devenit mai important pentru mine de cand...
29 Comentariu
Saramura – marinada surpriza
Cum spuneam in articolul anterior despre marinare, exista un caz particular de marinare, marinadele gatite....
22 Comentariu
Marinarea pe întelesul tuturor
Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta...
36 Comentariu
Confuzii culinare
Am remarcat ca atat în mediul profesionistilor în gastronomie, cat si în cel al “civililor”,...
56 Comentariu
Marinada pentru gratar
Cum zilele acestea multa lume trebaluieste în jurul gratarelor, m-am gandit sa va ofer o...
10 Comentarii