Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: marinare
Zucchini alla scapece
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece”...
7 Comentarii
Cum sa gatesti un pui la cuptor
Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit...
4 Comentarii
Pe scurt despre vinegreta (2)
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care...
Cum se gateste cu ierburi aromate
Fie ca le numim „verdeturi”, „ierburi aromate”, sau, simplu, doar „ierburi”, folosirea lor la gatit...
Sarea-n bucate
Cred ca toti cei care gatesc sunt constienti de rolul sarii adaugate în mancare. Este...
6 Comentarii
Vita cu ciuperci si sos de stridii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – Bizantul (6)
Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina,...
2 Comentarii
Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru...
4 Comentarii
Pui cu fasole verde si sos de rosii
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui....
2 Comentarii
Pui cu fasole verde crocanta si usturoi
Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete...
Somon cu sos de iaurt si menta
Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece...
6 Comentarii
Pulpe de iepure cu masline si lamaie
Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am...
4 Comentarii
Rasol de miel cu rozmarin si usturoi
Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna...
2 Comentarii
Cotlete de berbecut cu rozmarin
V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...
2 Comentarii
Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola
Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei”, unde, alaturi...
Pe scurt despre asezonare
Asezonarea este o tehnica de baza în bucatarie. Ea reprezinta procedeul prin care mancarii i...
13 Comentarii
Pui la gratar cu pimenton si ciuperci
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am...
4 Comentarii
Calmari la gratar
Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...
17 Comentarii
Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”
Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de...
5 Comentarii
Porc cu castravete
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...
15 Comentarii
Fotografii de pe papamond (31)
Va propun astazi o foarte rapida incursiune în bucataria coreeana, prezentandu-va în doua fotografii si...
4 Comentarii
Pe scurt despre adobo (2)
În aceasta ultima parte a articolului despre adobo, va voi prezenta cateva variante de retete...
Pe scurt despre adobo (1)
Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (2)
În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus...
12 Comentarii
Pe scurt despre awaze
Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a...
8 Comentarii
Creveti tiger cu risotto si busuioc
Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este...
39 Comentariu
Fasiute picante de vita
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult...
40 Comentariu
Pe scurt despre miso (2)
În acest episod voi trece în revista, pe scurt, principalele utilizari culinare ale miso-ului, si...
33 Comentariu
Tabel – arome tunisiene
Tabel, sau tabil (uneori este numit si tabel-karwia sau tabel-karawia), este un amestec de mirodenii...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – China (11)
Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în...
6 Comentarii
Somon marinat cu pudra 7AR
Iertati-ma pentru acest 7AR din titlu, dar cum amestecul meu de condimente are un nume...
4 Comentarii
Pui Negalbro
M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe...
7 Comentarii
Saramura – marinada surpriza
Cum spuneam in articolul anterior despre marinare, exista un caz particular de marinare, marinadele gatite....
22 Comentariu
Marinarea pe întelesul tuturor
Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta...
36 Comentariu
Frigarui de pui si creveti
Frigaruile sunt foarte aromate si gustoase. Arata destul de bine ca sa poate fi servite...
8 Comentarii