blog de Gastronomie
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]
7 Comentarii
Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gătit [...]
4 Comentarii
Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceză (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care [...]
Fie că le numim „verdeţuri”, „ierburi aromate”, sau, simplu, doar „ierburi”, folosirea lor la gătit [...]
Cred că toţi cei care gătesc sunt conştienţi de rolul sării adăugate în mâncare. Este [...]
6 Comentarii
Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]
Lăptucile erau, aparent, destul de populare. Au rămas descrieri provenite de la o delegaţie florentină, [...]
2 Comentarii
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru [...]
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. [...]
Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete [...]
Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece [...]
Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am [...]
Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna [...]
V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din [...]
Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei”, unde, alaturi [...]
Asezonarea este o tehnică de bază în bucătărie. Ea reprezintă procedeul prin care mâncării i [...]
13 Comentarii
Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]
Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un [...]
17 Comentarii
Amestecul de mirodenii “aleppo” îşi datorează aroma şi gustul unui ingredient special, ardeiul iute de [...]
5 Comentarii
Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]
15 Comentarii
Vă propun astăzi o foarte rapidă incursiune în bucătăria coreeană, prezentându-vă în doua fotografii şi [...]
În această ultimă parte a articolului despre adobo, va voi prezenta câteva variante de reţete [...]
Vreau să facem o mică pauză de bucătărie indiană şi să vorbim astăzi despre ceva [...]
În episodul de astăzi este prezentat din punct de vedere culinar şi nutriţional aportul adus [...]
12 Comentarii
Am vorbit acum ceva timp despre bucătăria etiopiană şi am definit-o ca fiind una a [...]
8 Comentarii
Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este [...]
Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult [...]
În acest episod voi trece în revistă, pe scurt, principalele utilizări culinare ale miso-ului, şi [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Sper ca aceasta [...]
Tabel, sau tabil (uneori este numit şi tabel-karwia sau tabel-karawia), este un amestec de mirodenii [...]
Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezeşti. Voi trece în [...]
Iertati-ma pentru acest 7AR din titlu, dar cum amestecul meu de condimente are un nume [...]
M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe [...]
Cum spuneam in articolul anterior despre marinare, există un caz particular de marinare, marinadele gătite. [...]
Deşi marinarea este cunoscută şi în Europa de sute, sau chiar mii de ani, această [...]
Frigaruile sunt foarte aromate si gustoase. Arata destul de bine ca sa poate fi servite [...]