Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: marinare

Zucchini alla scapece

Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]

7 Comentarii

Cum sa gatesti un pui la cuptor

Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (2)

Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care [...]

Cum se gateste cu ierburi aromate

Fie ca le numim “verdeturi”, “ierburi aromate”, sau, simplu, doar “ierburi”, folosirea lor la gatit [...]

Sarea-n bucate

Cred ca toti cei care gatesc sunt constienti de rolul sarii adaugate în mancare. Este [...]

6 Comentarii

Vita cu ciuperci si sos de stridii

Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei [...]

6 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (6)

Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina, [...]

2 Comentarii

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi

Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru [...]

4 Comentarii

Pui cu fasole verde si sos de rosii

Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. [...]

2 Comentarii

Pui cu fasole verde crocanta si usturoi

Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete [...]

Somon cu sos de iaurt si menta

Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece [...]

6 Comentarii

Pulpe de iepure cu masline si lamaie

Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am [...]

4 Comentarii

Rasol de miel cu rozmarin si usturoi

Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna [...]

2 Comentarii

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul “Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din [...]

2 Comentarii

Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola

Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei”, unde, alaturi [...]

Pe scurt despre asezonare

Asezonarea este o tehnica de baza în bucatarie. Ea reprezinta procedeul prin care mancarii i [...]

13 Comentarii

Pui la gratar cu pimenton si ciuperci

Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am [...]

4 Comentarii

Calmari la gratar

Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un [...]

17 Comentarii

Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”

Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de [...]

5 Comentarii

Porc cu castravete

Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]

15 Comentarii

Fotografii de pe papamond (31)

Va propun astazi o foarte rapida incursiune în bucataria coreeana, prezentandu-va în doua fotografii si [...]

4 Comentarii

Pe scurt despre adobo (2)

În aceasta ultima parte a articolului despre adobo, va voi prezenta cateva variante de retete [...]

Pe scurt despre adobo (1)

Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva [...]

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (2)

În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus [...]

12 Comentarii

Pe scurt despre awaze

Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a [...]

8 Comentarii

Creveti tiger cu risotto si busuioc

Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este [...]

39 Comentariu

Fasiute picante de vita

Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult [...]

40 Comentariu

Pe scurt despre miso (2)

În acest episod voi trece în revista, pe scurt, principalele utilizari culinare ale miso-ului, si [...]

33 Comentariu

Creveti la gratar cu paste si sos picant

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Sper ca aceasta [...]

8 Comentarii

Tabel – arome tunisiene

Tabel, sau tabil (uneori este numit si tabel-karwia sau tabel-karawia), este un amestec de mirodenii [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – China (11)

Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în [...]

6 Comentarii

Somon marinat cu pudra 7AR

Iertati-ma pentru acest 7AR din titlu, dar cum amestecul meu de condimente are un nume [...]

4 Comentarii

Pui Negalbro

M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe [...]

7 Comentarii

Saramura – marinada surpriza

Cum spuneam in articolul anterior despre marinare, exista un caz particular de marinare, marinadele gatite. [...]

22 Comentariu

Marinarea pe întelesul tuturor

Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta [...]

36 Comentariu

Frigarui de pui si creveti

Frigaruile sunt foarte aromate si gustoase. Arata destul de bine ca sa poate fi servite [...]

8 Comentarii