Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: marinare

Zucchini alla scapece

Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece”...

7 Comentarii

Cum sa gatesti un pui la cuptor

Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit...

4 Comentarii

Pe scurt despre vinegreta (2)

Vinegreta Vinegreta este un temen provenit din limba franceza (“vinaigrette”, diminutiv de la “vinaigre” care...

Cum se gateste cu ierburi aromate

Fie ca le numim „verdeturi”, „ierburi aromate”, sau, simplu, doar „ierburi”, folosirea lor la gatit...

Sarea-n bucate

Cred ca toti cei care gatesc sunt constienti de rolul sarii adaugate în mancare. Este...

6 Comentarii

Vita cu ciuperci si sos de stridii

Cand am citit prima data aceasta reteta, as fi jurat ca este una apartinand bucatariei...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (6)

Laptucile erau, aparent, destul de populare. Au ramas descrieri provenite de la o delegatie florentina,...

2 Comentarii

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi

Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru...

4 Comentarii

Pui cu fasole verde si sos de rosii

Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui....

2 Comentarii

Pui cu fasole verde crocanta si usturoi

Usturoiul copt la cuptor are o aroma si dulceata inegalabile. El da parfumul acestei retete...

Somon cu sos de iaurt si menta

Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece...

6 Comentarii

Pulpe de iepure cu masline si lamaie

Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am...

4 Comentarii

Rasol de miel cu rozmarin si usturoi

Iata o noua reteta extrem de simpla, dar care da rezultate spectaculoase. Am introdus-o, impreuna...

2 Comentarii

Cotlete de berbecut cu rozmarin

V-am mai povestit de proiectul „Casa cu Tei”din Craiova. Iata astazi inca o reteta din...

2 Comentarii

Muschiulet de porc cu ceapa caramelizata si branza cambozzola

Va prezint astazi un nou preparat din meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei”, unde, alaturi...

Pe scurt despre asezonare

Asezonarea este o tehnica de baza în bucatarie. Ea reprezinta procedeul prin care mancarii i...

13 Comentarii

Pui la gratar cu pimenton si ciuperci

Iata una dintre retetele care, pentru mine, marcheaza cu adevarat trecerea la anotimpul rece. Am...

4 Comentarii

Calmari la gratar

Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un...

17 Comentarii

Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”

Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de...

5 Comentarii

Porc cu castravete

Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este...

15 Comentarii

Fotografii de pe papamond (31)

Va propun astazi o foarte rapida incursiune în bucataria coreeana, prezentandu-va în doua fotografii si...

4 Comentarii

Pe scurt despre adobo (2)

În aceasta ultima parte a articolului despre adobo, va voi prezenta cateva variante de retete...

Pe scurt despre adobo (1)

Vreau sa facem o mica pauza de bucatarie indiana si sa vorbim astazi despre ceva...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (2)

În episodul de astazi este prezentat din punct de vedere culinar si nutritional aportul adus...

12 Comentarii

Pe scurt despre awaze

Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a...

8 Comentarii

Creveti tiger cu risotto si busuioc

Mi-am pus din nou la lucru gratarul meu, marca Ascona MX570, de la OutdoorChef. Este...

39 Comentariu

Fasiute picante de vita

Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult...

40 Comentariu

Pe scurt despre miso (2)

În acest episod voi trece în revista, pe scurt, principalele utilizari culinare ale miso-ului, si...

33 Comentariu

Creveti la gratar cu paste si sos picant

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Sper ca aceasta...

8 Comentarii

Tabel – arome tunisiene

Tabel, sau tabil (uneori este numit si tabel-karwia sau tabel-karawia), este un amestec de mirodenii...

2 Comentarii

La masa cu stramosii – China (11)

Am ajuns la finalul acestei serii de articole dedicate culturii gastronomice chinezesti. Voi trece în...

6 Comentarii

Somon marinat cu pudra 7AR

Iertati-ma pentru acest 7AR din titlu, dar cum amestecul meu de condimente are un nume...

4 Comentarii

Pui Negalbro

M-am distrat ieri inventand o reteta mai deosebita si care sa prezinte mesenilor mai multe...

7 Comentarii

Saramura – marinada surpriza

Cum spuneam in articolul anterior despre marinare, exista un caz particular de marinare, marinadele gatite....

22 Comentariu

Marinarea pe întelesul tuturor

Desi marinarea este cunoscuta si în Europa de sute, sau chiar mii de ani, aceasta...

36 Comentariu

Frigarui de pui si creveti

Frigaruile sunt foarte aromate si gustoase. Arata destul de bine ca sa poate fi servite...

8 Comentarii