Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: masala
Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene
În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele...
10 Comentarii
Curry de somn cu lapte de cocos
Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de...
4 Comentarii
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...
6 Comentarii
Pe urmele curry-ului (1)
Curry. Am auzit acest cuvant în urma cu ceva ani si initial am crezut ca...
14 Comentarii
Jeera Aloo – Cartofi cu chimion
Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una...
18 Comentarii
Bhoona murgh
„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste...
14 Comentarii
Pe scurt despre chaat masala
Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile...
8 Comentarii
Un Fat-Frumos culinar: Coriandrul (Coriandrum sativum)
Coriandru… un nume melodios, care emana in acelasi timp blandete si barbatie. Sufixul „andru” te...
6 Comentarii