Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: masala

Pasta masala – baza de asezonare pentru curry-urile indiene

În ultimele luni am povestit pe blog despre pastele de curry thailandeze si despre pastele...

10 Comentarii

Curry de somn cu lapte de cocos

Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de...

4 Comentarii

Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii

In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...

6 Comentarii

Pe urmele curry-ului (1)

Curry. Am auzit acest cuvant în urma cu ceva ani si initial am crezut ca...

14 Comentarii

Jeera Aloo – Cartofi cu chimion

Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una...

18 Comentarii

Bhoona murgh

„Bhoona” este termenul din limbile hindi si urdu care denumeste procedeul prin care se gateste...

14 Comentarii

Pe scurt despre chaat masala

Continuu astazi seria de articole despre amestecurile de mirodenii folosite atat de des în bucatariile...

8 Comentarii

Un Fat-Frumos culinar: Coriandrul (Coriandrum sativum)

Coriandru… un nume melodios, care emana in acelasi timp blandete si barbatie. Sufixul „andru” te...

6 Comentarii