Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: masline
Pulpe de iepure cu sos de vin si masline
Iepure la cuptor – reteta de pulpe cu sos de vin si masline Acest preparat, [...]
iun.
Iepure cu masline, ciuperci si sos brun
Iata o reteta care promite mult. Este compusa din alimente cu gust pregnant si caracteristic: [...]
4 Comentarii
feb.
Pulpe de iepure cu sos de masline
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta [...]
1 Comentariu
sept.
Caponata di melanzane alla siciliana
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]
6 Comentarii
sept.
De-ale globalizarii
Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele [...]
8 Comentarii
Fougasse
In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]
4 Comentarii
iul.
Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]
iul.
Banderillas
Aceste tapas isi trag denumirea de la sagetile colorate, infipte de toreadori, matadori sau alti [...]
2 Comentarii
mai
A fost cursul de practica si teorie culinara „Masline si ulei de masline”
Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”, [...]
mai
Astazi sunt dom’ profesor
Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca [...]
Gustari mediteraneene
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
apr.
Pe scurt despre tapenade
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
apr.
Porc cu sos de rosii, usturoi si paste
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]
2 Comentarii
feb.
Pollo al chilindrón
Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]
3 Comentarii
Red snapper cu salata de telina si nuci pecan
Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care [...]
5 Comentarii
dec.
Porc cu sos de menta
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
2 Comentarii
oct.
Pui vanatoresc
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]
La masa cu stramosii – Bizantul (5)
Cultura bizantina a fost una inovativa, silita în permanenta sa absoarba si sa adapteze. Partea [...]
2 Comentarii
La masa cu stramosii – Bizantul (1)
De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor [...]
4 Comentarii
Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru [...]
4 Comentarii
Pulpe de iepure cu masline si lamaie
Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am [...]
4 Comentarii
Tzatziki
Stiu ca internetul este plin de retete de tzatziki, dar trebuia sa aiba si blogul [...]
4 Comentarii
O saptamana în Zakynthos (3)
Am publicat cu ceva timp în urma un mic articol continand cateva date statistice despre [...]
Salau cu tapenade
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]
Salata de caracatita cu masline
Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele [...]
2 Comentarii
Pollo alla puttanesca con gnocchi
Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si [...]
mai
A fost "Fructe de mare" – aprilie 2013
A luat sfarsit cu (foarte) bine cel de-al saselea eveniment culinar-cultural din seria celor desfasurate [...]
apr.
Pui cu masline si busuioc
Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin [...]
6 Comentarii
Moules provençales
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate [...]
6 Comentarii
Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era [...]
8 Comentarii
dec.
Tajin de pui
Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de [...]
16 Comentarii
Pui cu masline
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una [...]
20 Comentariu
Macrou cu rosii si masline
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
6 Comentarii
A fost „Fun & Grill”, 6-7 octombrie 2012
Ma bucur sa-mi regasesc blogul. Nu am mai postat nimic de 2 zile, ceea ce [...]
13 Comentarii
oct.
Ravioli cu sos creol si masline
Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline, [...]
2 Comentarii
Supa crema de cartofi cu tapenade, menta si mult usturoi
Iata o supa care va fi indragita instantaneu de iubitorii de usturoi. Este un preparat [...]
24 Comentariu
Un pic de statistica: despre uleiul de masline
Sunt îndragostit de acest aliment. Iubesc istoria sa, semnificatia si importanta pe care o are [...]
22 Comentariu
Pui Marengo
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se spune ca [...]
16 Comentarii
apr.
Salata de oua cu leurda
Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie [...]
10 Comentarii
Ton la gratar cu salata mediteraneana
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta este foarte [...]
6 Comentarii
apr.
Spaghete cu sos proaspat de rosii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Cred ca aceasta [...]
6 Comentarii
mart.
Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti
Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor [...]
8 Comentarii
Rodul întamplarii – partea 3
Durata de timp necesara adoptarii în Europa a alimentelor de origine americana a variat între [...]
14 Comentarii
Ardei umpluti cu tapenade
Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile, [...]
10 Comentarii
- 1
- 2