masline negre | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pollo all’arancia alla catanese

Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, brezata apoi in suc de portocale cu ceapa, usturoi si masline si, in final, servita cu cuscus, o garnitura destul de populara in Sicilia.
Pollo all’arancia alla catanese
Preparatul este delicios, cu un sos complex, cu accente dulci, acrisoare, picante si sarate, destul de robust si satios.
(mai mult…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (16)

Fiindca tot am vorbit zilele trecute despre uleiul de masline si am subliniat faptul ca Spania este principalul producator nu doar de masline potrivite pentru extragerea uleiului, ci si de masline de masa.

Imaginea de mai sus reprezinta cateva tipuri de masline oferite la vanzare intr-o piata din Mallorca. Au mai „scapat” in poza si un castron cu ardei iuti verzi murati, ca si unul cu rosii usate la soare si conservate in ulei de masline; se poate observa prezenta, in special, a mai multor tipuri de masline verzi, cu diverse umpluturi ca migdale, morcovi, ardei iuti, ardei grasi etc.

Am in pregatire un articol despre maslinele de masa, asa ca voi reveni cu date despre cele mai importante tipuri care se comercializeaza, fiecare cu caracteristicile sale.

Citeste tot