masline umplute | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Masline umplute

Acum cateva zile va prezentasem o reteta despre care spuneam ca este una dintre cele mai simple posibile. Cea de fata este aproape la fel de simpla si de rapida, surprinzatoare si interesanta. Este un exemplu de cum poti obtine ceva gustos si incitant cu un minim de efort si cu doar cateva ingrediente. Maslinele umplute sunt o tapa (gustare servita langa bere sau vin) foarte populara in Spania.
masline umplute
Aceasta reteta a fost si ea gatita si prezentata la GUXT si s-a bucurat de mare succes: gustul bun, contrastul de texturi si ingeniozitatea ei au fost punctele sale forte.
(mai mult…)

Citeste tot

Fotografii de pe papamond (16)

Fiindca tot am vorbit zilele trecute despre uleiul de masline si am subliniat faptul ca Spania este principalul producator nu doar de masline potrivite pentru extragerea uleiului, ci si de masline de masa.

Imaginea de mai sus reprezinta cateva tipuri de masline oferite la vanzare intr-o piata din Mallorca. Au mai „scapat” in poza si un castron cu ardei iuti verzi murati, ca si unul cu rosii usate la soare si conservate in ulei de masline; se poate observa prezenta, in special, a mai multor tipuri de masline verzi, cu diverse umpluturi ca migdale, morcovi, ardei iuti, ardei grasi etc.

Am in pregatire un articol despre maslinele de masa, asa ca voi reveni cu date despre cele mai importante tipuri care se comercializeaza, fiecare cu caracteristicile sale.

Citeste tot