Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: masline

Pulpe de iepure cu sos de vin si masline

Iepure la cuptor – reteta de pulpe cu sos de vin si masline Acest preparat, [...]

Iepure cu masline, ciuperci si sos brun

Iata o reteta care promite mult. Este compusa din alimente cu gust pregnant si caracteristic: [...]

4 Comentarii

Pulpe de iepure cu sos de masline

Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta [...]

1 Comentariu

Caponata di melanzane alla siciliana

Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]

6 Comentarii

De-ale globalizarii

Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele [...]

8 Comentarii

Fougasse

In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]

4 Comentarii

Tartine cu tapenade si rosii uscate la soare

Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]

Banderillas

Aceste tapas isi trag denumirea de la sagetile colorate, infipte de toreadori, matadori sau alti [...]

2 Comentarii

A fost cursul de practica si teorie culinara „Masline si ulei de masline”

Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”, [...]

Astazi sunt dom’ profesor

Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca [...]

Gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]

Pe scurt despre tapenade

Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]

Porc cu sos de rosii, usturoi si paste

Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]

2 Comentarii

Pollo al chilindrón

Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]

3 Comentarii

Red snapper cu salata de telina si nuci pecan

Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care [...]

5 Comentarii

Porc cu sos de menta

Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]

2 Comentarii

Pui vanatoresc

Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]

La masa cu stramosii – Bizantul (5)

Cultura bizantina a fost una inovativa, silita în permanenta sa absoarba si sa adapteze. Partea [...]

2 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (1)

De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor [...]

4 Comentarii

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi

Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru [...]

4 Comentarii

Pulpe de iepure cu masline si lamaie

Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am [...]

4 Comentarii

Tzatziki

Stiu ca internetul este plin de retete de tzatziki, dar trebuia sa aiba si blogul [...]

4 Comentarii

O saptamana în Zakynthos (3)

Am publicat cu ceva timp în urma un mic articol continand cateva date statistice despre [...]

Salau cu tapenade

Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]

Salata de caracatita cu masline

Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele [...]

2 Comentarii

Pollo alla puttanesca con gnocchi

Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si [...]

A fost "Fructe de mare" – aprilie 2013

A luat sfarsit cu (foarte) bine cel de-al saselea eveniment culinar-cultural din seria celor desfasurate [...]

Pui cu masline si busuioc

Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin [...]

6 Comentarii

Moules provençales

Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate [...]

6 Comentarii

Tortellini cu carnati chorizo si sos picant de rosii

Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era [...]

8 Comentarii

Tajin de pui

Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de [...]

16 Comentarii

Pui cu masline

Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una [...]

Macrou cu rosii si masline

Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]

6 Comentarii

A fost „Fun & Grill”, 6-7 octombrie 2012

Ma bucur sa-mi regasesc blogul. Nu am mai postat nimic de 2 zile, ceea ce [...]

13 Comentarii

Ravioli cu sos creol si masline

Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline, [...]

2 Comentarii

Supa crema de cartofi cu tapenade, menta si mult usturoi

Iata o supa care va fi indragita instantaneu de iubitorii de usturoi. Este un preparat [...]

Un pic de statistica: despre uleiul de masline

Sunt îndragostit de acest aliment. Iubesc istoria sa, semnificatia si importanta pe care o are [...]

Pui Marengo

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se spune ca [...]

16 Comentarii

Salata de oua cu leurda

Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie [...]

10 Comentarii

Ton la gratar cu salata mediteraneana

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta este foarte [...]

6 Comentarii

Spaghete cu sos proaspat de rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Cred ca aceasta [...]

6 Comentarii

Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti

Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor [...]

8 Comentarii

Salata de orez cu creveti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Acest [...]

7 Comentarii

Rodul întamplarii – partea 3

Durata de timp necesara adoptarii în Europa a alimentelor de origine americana a variat între [...]

14 Comentarii

Ardei umpluti cu tapenade

Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile, [...]

10 Comentarii