blog de Gastronomie
Iepure la cuptor – reteta de pulpe cu sos de vin si masline Acest preparat, [...]
Iata o reteta care promite mult. Este compusa din alimente cu gust pregnant si caracteristic: [...]
4 Comentarii
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT, cu ocazia unui eveniment corporate. Este o reteta [...]
1 Comentariu
Caponata este un fel de ghiveci sicilian, pe baza de vinete, telina si rosii, asezonata [...]
6 Comentarii
Am auzit foarte des afirmatia ca trebuie musai sa mananci produse locale, fiindca toate fiintele [...]
8 Comentarii
In vechea Roma, “panis focacius” era o varianta de paine coapta in cenusa caminului (“focus” [...]
Aceasta gustare provine din bucataria franceza, si anume din regiunea Proventa (Provence). Tapenade este un [...]
Aceste tapas isi trag denumirea de la sagetile colorate, infipte de toreadori, matadori sau alti [...]
2 Comentarii
Primul curs de gatit de la GUXT, cel cu tema „Masline si ulei de masline”, [...]
Astazi dau examen. Îl dau din postura de profesor, ceea ce nu usureaza lucrurile. Ca [...]
Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc [...]
Am auzit diverse persoane afirmand ca tapenade este un sos sau o garnitura. Altii pretind, [...]
Imi plac sosurile picante si usturoiate, in special cele de rosii. Prefer gusturile puternice si [...]
Pollo al chilindrón este un preparat traditional provenit din provinciile Aragon si Navarra. Chilindrón denumeste [...]
3 Comentarii
Am obtinut recent doua fileuri de “red snapper” (o denumire generica din limba engleza care [...]
5 Comentarii
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]
Cultura bizantina a fost una inovativa, silita în permanenta sa absoarba si sa adapteze. Partea [...]
De fiecare data cand încep un articol din aceasta serie, dedicata culturilor culinare ale marilor [...]
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru [...]
Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am [...]
Stiu ca internetul este plin de retete de tzatziki, dar trebuia sa aiba si blogul [...]
Am publicat cu ceva timp în urma un mic articol continand cateva date statistice despre [...]
Nu pot sa spun ca ma omor dupa salau, dar gatit corect si bine insotir, [...]
Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele [...]
Profit de ziua de azi ca sa va propun un preparat robust, cu gust si [...]
A luat sfarsit cu (foarte) bine cel de-al saselea eveniment culinar-cultural din seria celor desfasurate [...]
Imi era dor de o reteta in stil mediteranean, robusta, insotita de un sos plin [...]
Este o reteta clasica ce combina robustetea unor ingrediente ca bacon, masline si rosii uscate [...]
Imi plac pastele foarte mult, de orice fel ar fi, si va marturisesc ca mi-era [...]
Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de [...]
16 Comentarii
Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una [...]
Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie [...]
Ma bucur sa-mi regasesc blogul. Nu am mai postat nimic de 2 zile, ceea ce [...]
13 Comentarii
Am folosit la aceasta reteta o varianta de sos creol, la care am adaugat masline, [...]
Iata o supa care va fi indragita instantaneu de iubitorii de usturoi. Este un preparat [...]
Sunt îndragostit de acest aliment. Iubesc istoria sa, semnificatia si importanta pe care o are [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se spune ca [...]
Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Reteta este foarte [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Cred ca aceasta [...]
Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Acest [...]
7 Comentarii
Durata de timp necesara adoptarii în Europa a alimentelor de origine americana a variat între [...]
14 Comentarii
Eu unul nu tin post “organizat”, dar ma gandesc adesea la cei care respecta posturile, [...]