blog de Gastronomie
Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita, [...]
6 Comentarii
Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala, [...]
8 Comentarii
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani [...]
Reteta aceasta este destinata, fara indoiala, iubitorilor de usturoi; cei care se simt intimidati gustativ [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este [...]
14 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata un fel [...]
7 Comentarii
Serialul culinar dedicat Daciei continua, în acest episod, scurta trecere în revista a vegetalelor cultivate [...]
5 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Kedgeree este un [...]
10 Comentarii
Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca, [...]
4 Comentarii
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]
Haideti sa fim sinceri. Olanda este cunoscuta mai mult pentru saboti, lalele si mori de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o tocana de vita, satioasa si robusta, [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Pilaful este o mancare traditionala in multe tari a [...]
Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau [...]
Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste [...]
15 Comentarii
Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa [...]
In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile [...]
3 Comentarii
Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si [...]
Exista multe versiuni ele retetei inventate de francezul Lucien Olivier, in jurul anului 1860, pe [...]
Cum se prepara Salata de Boeuf? Aceasta salata este derivata din salata Olivier, creata in [...]
Salata de boeuf este unul dintre preparatele atat de populare la noi încat, în pofida [...]
Risotto-ul este una dintre mancarurile emblematice ale bucatariei italienesti. Este o reteta simpla si gustoasa, [...]
In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va [...]
Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul: [...]
Aceasta supa se prepara in nordul Italiei, unde, in mod traditional, era mancata cu precadere [...]
2 Comentarii
Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al [...]
Este o reteta clasica venetiana, iar in trecut era preparata doar in zilele de sarbatoare [...]
Pe langa fasole, lintea si mazarea sunt alimente extrem de importante. Cei care iubesc bucataria [...]
Este o reteta simpla si decorativa, cu gust deosebit. In loc de creveti, se poate [...]
M-am gandit ca nu ar strica sa postez unele retete folosind sosuri si/sau paste gata [...]
1 Comentariu
Este o specialitate valenciana (probabil adoptata de la arabi), dar populara in intreaga Spanie. Se [...]