mazare | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde

Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala, la care carnea si/sau legumele sunt fierte molcom intr-un sos condimentat, pe baza de iaurt, smantana sau lapte de cocos, ingrosat cu o pasta de alune, nuci sau seminte.
Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde
Sper ca lista de ingrediente sa nu va sperie. Pare mai lunga decat este, de fapt; reteta este si ea lunga, dar foarte usor de dus la capat, iar gustul preparatului este divin.
(mai mult…)

Citeste tot

Samosa

Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi care, in loc sa fie fierti, sunt prajiti in ulei) umplute cu un amestec, puternic asezonat cu mirodenii, de cartofi, ceapa, mazare, linte, carne tocata, fructe uscate etc. Se pare ca “samosa” provine din limba persana, din cuvantul “sanbosag”.
Samosa, ca preparat, este originar din statul indian Uttar Pradesh, dar s-au raspandit in timp in tot subcontinentul indian, in sud-estul Asiei, Asia centrala, Peninsula Arabiei, Africa si zona Mediteranei.

Cel mai adesea, o samosa are gust picant, dar exista si variante cu gust dulce. Dimensiunile si consistenta unei samosa pot diferi foarte mult, dar de obicei sunt de forma triunghiulara si mari cat sa poti musca de 1-2 ori din ele.
(mai mult…)

Citeste tot

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani unul dintre preparatele asociate intregii culturi spaniole. Cei care doresc sa afle cateva detalii despre istoria si insemnatatea acestui simbol culinar spaniol, pot accesa acest link.

(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu mazare si mujdei

Reteta aceasta este destinata, fara indoiala, iubitorilor de usturoi; cei care se simt intimidati gustativ de acest ingredient, nu trebuie totusi sa se dea batuti. Reteta, foarte simpla si gustoasa, le este la indemana cu foarte putine modificari, pe care le voi expune mai jos.

(mai mult…)

Citeste tot

Orez prajit cu oua

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Acest preparat este atat de popular in China, incat bucatarul care este in stare sa-l gateasca perfect este pretuit, indiferent cum gateste celelalte feluri. Va voi prezenta o varianta de orez prajit adaptata dupa una originara din Yangzhou, dar la fel de bine puteti prepara orice alta varianta, folosind ingredientele care va convin.

(mai mult…)

Citeste tot

Orez cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio.

Acest tip de retete cu orez sunt populare in intreaga America de Sud si Centrala, dar mai ales in Mexic. Reteta este simpla si delicioasa. Pentru o aroma cat mai placuta folositi boia de buna calitate. Acest orez se poate servi ca atare, sau ca garnitura alaturi de un preparat pe baza de carne.
Orez cu rosii
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 4
1 2 3 4