Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: mazare

Curry de porc cu nuca de cocos

Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita,...

6 Comentarii

Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde

Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala,...

8 Comentarii

Samosa

Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi...

8 Comentarii

Paella marisco

Paella este, la origine, o specialitate culinara din Valencia, dar a devenit in ultimii ani...

Pui cu mazare si mujdei

Reteta aceasta este destinata, fara indoiala, iubitorilor de usturoi; cei care se simt intimidati gustativ...

8 Comentarii

Tagliatelle cu creveti si sos alb

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Va propun o...

31 Comentariu

Orez prajit cu oua

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest preparat este...

14 Comentarii

Orez cu pui si carnati

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Iata un fel...

7 Comentarii

La masa cu stramosii: Dacia (2)

Serialul culinar dedicat Daciei continua, în acest episod, scurta trecere în revista a vegetalelor cultivate...

5 Comentarii

Orez cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Acest tip de...

8 Comentarii

Kedgeree cu somon afumat

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Kedgeree este un...

10 Comentarii

Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 3)

Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca,...

4 Comentarii

Balti de creveti cu legume

„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...

6 Comentarii

Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 1)

Haideti sa fim sinceri. Olanda este cunoscuta mai mult pentru saboti, lalele si mori de...

27 Comentariu

Risotto cu legume

Aceasta reteta are si varianta video. Risotto este preparatul cu orez cel mai popular al...

4 Comentarii

Spezzatino

Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o tocana de vita, satioasa si robusta,...

8 Comentarii

Pilaf cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Pilaful este o mancare traditionala in multe tari a...

22 Comentariu

Risotto cu creveti si mazare

Risotto este unul dintre preparatele clasice italiene, in care orezul este gatit in fond, sau...

6 Comentarii

Kedgeree cu stafide

Kedgeree (sau kitcherie, kitchari ori kitchiri) este o mancare traditionala anglo-indiana, constand din orez, peste...

15 Comentarii

Orez prajit cu ou si creveti

Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa...

5 Comentarii

Cuscus farfoucha

In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile...

3 Comentarii

Porc Vindaloo

Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si...

10 Comentarii

Salata Olivier

Exista multe versiuni ele retetei inventate de francezul Lucien Olivier, in jurul anului 1860, pe...

7 Comentarii

Salata de boeuf

Cum se prepara Salata de Boeuf? Aceasta salata este derivata din salata Olivier, creata in...

Pe urmele salatei de boeuf

Salata de Boeuf – povestea unei salate atat de familiare printre mancarurile romanesti Salata de...

24 Comentariu

Risotto cu mazare si fasole

Risotto-ul este una dintre mancarurile emblematice ale bucatariei italienesti. Este o reteta simpla si gustoasa,...

4 Comentarii

Spaghete cu calmari si mazare

In curand ne vom apuca cu totii de “porcarii” asa ca mi-am zis sa va...

8 Comentarii

Orez cu pui si carnati chorizo

Este o reteta ce foloseste ingredientele asociate de bucataria spaniola, in mod traditional, cu orezul:...

5 Comentarii

Supa cu orez

Aceasta supa se prepara in nordul Italiei, unde, in mod traditional, era mancata cu precadere...

2 Comentarii

Arroz al horno

Este una dintre retetele pe care bucataria spaniola le-a adoptat prin filiera maura, arroz al...

2 Comentarii

Risi e bisi

Este o reteta clasica venetiana, iar in trecut era preparata doar in zilele de sarbatoare...

Pe scurt despre leguminoase – partea 3: LINTE, NĂUT si MAZĂRE

Pe langa fasole, lintea si mazarea sunt alimente extrem de importante. Cei care iubesc bucataria...

6 Comentarii

Salata de creveti cu orez si mar

Este o reteta simpla si decorativa, cu gust deosebit. In loc de creveti, se poate...

2 Comentarii

Pui cu mazare si cartofi dulci

M-am gandit ca nu ar strica sa postez unele retete folosind sosuri si/sau paste gata...

1 Comentariu

Paella cu fructe de mare

Este o specialitate valenciana (probabil adoptata de la arabi), dar populara in intreaga Spanie. Se...

22 Comentariu