meniu | Retetele lui Radu - Gastronomie:

La „Casa cu Tei”

Am început acest blog în urmă cu 4 ani şi 4 luni, cam la 2-3 ani după ce am început să mă interesez de gătit şi să trebăluiesc prin bucătăria mea de acasă. Până atunci nu gătisem, practic, nimic, fiindcă nu poţi spune că găteşti atunci când faci doar nişte cartofi prăjiţi sau câteva ochiuri. Doar Dumnezeu mai ştie cum le făceam, pe atunci, şi pe acelea.
(mai mult…)

Citeste tot

Sunday Grilling – 8 iulie 2012

Duminică 8 iulie 2012, între orele 12:00 – 17:00, va avea loc cea de-a doua ediţie a seriei de evenimente gastronomice “Sunday Grilling”. Ce înseamnă “Sunday Grilling”? Câteva ore relaxante, petrecute la umbra unei terase cochete şi intime, alături de comeseni interesanţi, cu mâncare bună şi vinuri de calitate, cu un amfitrion a cărui tolbă de poveşti culinare este întotdeauna plină. Este un eveniment gândit să fie interactiv, mâncarea gătindu-se sub ochii participanţilor, iar aceştia fiind liberi să observe şi să pună întrebări.
Nu ştiu dacă mai multe explicaţii ar avea rost, puteţi să vă faceţi o idee despre prima ediţie citind acest articol.

(mai mult…)

Citeste tot

Locul unde nu merită să calci

Din nou despre Gino’s

Acum vreo 3-4 ani, restaurantul Gino’s din Cotroceni, situat aproximativ vizavi de Grădina Botanică era unul dintre cele mai simpatice pe care le ştiam. Mâncare bună, gătită bine, ingrediente OK, atmosfera mediteraneană, plăcută şi relaxată, un loc fără fiţe de unde plecai satisfăcut. Se mânca bine la preţuri decente. Am fost trist când s-a mutat. Câteva luni i-am pierdut urma până când am aflat că se mutase pe lângă Biroul paşapoarte (sau cum s-o mai numi acum). L-am vizitat, doar o dată, şi am fost dezamăgit. Puteţi citi despre acea vizită aici.
(mai mult…)

Citeste tot

Ultima strigare

Sunteţi poftiţi duminică, 14 februarie 2010, între orele 13 – 17, la restaurantul “Ginger”, din Bucureşti, Calea Griviţei nr. 194. Detalii despre numărul de locuri şi costuri aici. Detalii despre meniu aici.
Am si o surpriza! La eveniment va participa si firma Enira, un excelent producator de vinuri, despre care veti afla amanunte la fata locului, adica la restaurantul „Ginger”. Ce pot eu sa va dezvalui acum este ca veti putea participa si la o mica degustare de vinuri, puse la dispozitie de Enira, asistati de specialisti oenologi.
Mai sunt doar 7 locuri disponibile.

Citeste tot

Nou update la „Haideti sa ne cunoastem”

Sunteţi poftiţi duminică, 14 februarie 2010, între orele 13 – 17, la restaurantul “Ginger”, din Bucureşti, Calea Griviţei nr. 194. Detalii despre numărul de locuri şi costuri aici. Detalii despre meniu aici.
Mai sunt doar 7 locuri disponibile. Cei interesati sunt rugati sa se hotarasca cat mai repede. Data de 8 februarie este, teoretic, ultima zi pentru inscrieri, dar este posibil ca locurile sa se ocupe mai repede.

Citeste tot

Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 2

KUMAR’S AGRA PALACE
Blvd. Pipera-Tunari , nr. 47

Vă povesteam deja că primesc pe e-mail, de la mai multe restaurante, oferte de revelion. Iată o nouă venită, cea a restaurantului Agra Palace. Mărturisesc că acest restaurant cu specific (preponderent) indian este de ceva timp pe lista locuri ce trebuie călcate, dar este al naibii de departe de zona mea de acţiune. Oricum, bucătăria indiană este una dintre preferatele mele aşa că, până la urmă, voi ajunge şi la Agra Palace, unde sper ca bucătarul să fie meseriaş.
(mai mult…)

Citeste tot

Unde şi ce mâncăm de Revelion? – oferta 1

GINGER
Sos. Grivitei nr. 194

Se apropie revelionul, iar eu încep să primesc pe e-mail diverse propuneri de meniuri festive, provenind de la diverse restaurante. De fapt, aceste propuneri au început să vină de vreo 2 săptămâni şi îmi pare rău că am aruncat mai multe dintre ele din căsuţa de mail, căci ideea de a le prezenta şi discuta pe blog mi-a venit abia acum 2-3 zile.
(mai mult…)

Citeste tot