blog de Gastronomie
Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta [...]
Nu ma dau deloc in vant dupa deserturile turcesti. Desi sunt foarte variate, majoritatea are [...]
Ca sa vedeti cat de mica este lumea si cat de mult este influentata fiecare [...]
Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau [...]
6 Comentarii
Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto [...]
2 Comentarii
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, [...]
4 Comentarii
Kachumber – salata indiana traditionala Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor [...]
18 Comentarii
Acest tip de curry (in thailandeza “gaeng panaeng goong”), numit si “penang” sau “panaeng”, este [...]
Aceasta salata acrisoara, cu accente picante, sarate si dulcege, se poate servi ca atare, singura, [...]
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece” [...]
7 Comentarii
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]
Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul [...]
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]
8 Comentarii
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi [...]
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) [...]
Fie ca le numim “verdeturi”, “ierburi aromate”, sau, simplu, doar “ierburi”, folosirea lor la gatit [...]
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc [...]
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta [...]
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti [...]
Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece [...]
Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala; [...]
11 Comentarii
Tabbouleh este una dintre salatele la moda astazi, in Romania; ascensiunea sa se datoreaza penetrarii [...]
Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean “Casa cu Tei” unde, impreuna [...]
Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului [...]
14 Comentarii
Serile de vineri “La Mansarda”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat saptamana trecuta [...]
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde [...]
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez [...]
Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii [...]
Nu ma omor deloc dupa deserturi, mai ales daca abunda in tot felul de creme, [...]
9 Comentarii
Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici [...]
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea. [...]
10 Comentarii
În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a [...]
Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele [...]
Va propun o reteta foarte aromata si gustoasa, in care dorada este servita cu un [...]
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii – [...]
Insotirea dintre rata si fructe este una clasica si de mare efect. Varianta de reteta [...]
Iata o supa care va fi indragita instantaneu de iubitorii de usturoi. Este un preparat [...]
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt [...]
13 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care [...]
Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul [...]
Manti sunt o varietate de coltunasi (umpluti de obicei cu un amestec de carne tocata [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu Riso Scotti Danubio. Stiti [...]
Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una [...]