Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: menta
Zeytinyagli Yaprak Sarma
Sub aceasta denumire ciudata si, parca, un pic amenintatoare, se “ascunde” de fapt o verianta...
Chec de iaurt
Nu ma dau deloc in vant dupa deserturile turcesti. Desi sunt foarte variate, majoritatea are...
Keftedakia
Ca sa vedeti cat de mica este lumea si cat de mult este influentata fiecare...
Rulouri cu creveti si sos nuoc cham
Rulourile din hartie de orez – sau pachetelele, cum mai sunt numite – crude sau...
6 Comentarii
Farfalle cu creveti si pesto de menta
Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto...
2 Comentarii
Pollo all’arancia alla catanese
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi,...
4 Comentarii
Kachumber – salata indiana
Kachumber – salata indiana traditionala Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor...
18 Comentarii
Curry panang de creveti
Acest tip de curry (in thailandeza “gaeng panaeng goong”), numit si “penang” sau “panaeng”, este...
2 Comentarii
Salata de castraveti cu arahide
Aceasta salata acrisoara, cu accente picante, sarate si dulcege, se poate servi ca atare, singura,...
6 Comentarii
Zucchini alla scapece
Aceasta reteta este tipica pentru Campania, regiune a carei capitala este orasul Neapole. Termenul “scapece”...
7 Comentarii
Gazpacho de capsuni
Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa...
Tajin de miel cu bulgur
Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa...
Orez lipicios cu fructe si sirop caramel
Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul...
2 Comentarii
Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi
Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste...
8 Comentarii
Samosa
Termenul “samosa”, sau “samoosa”, denumeste un fel de ghiozlomele (din turcescul “gözleme”, adica niste coltunasi...
8 Comentarii
Porc cu sos de menta
Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir)...
2 Comentarii
Cum se gateste cu ierburi aromate
Fie ca le numim „verdeturi”, „ierburi aromate”, sau, simplu, doar „ierburi”, folosirea lor la gatit...
Rulada de ciocolata cu frisca
Acest desert pare, la citirea retetei, mai complicat decat este de fapt. Nu este deloc...
4 Comentarii
File de salau cu gremolata mentolata
Gremolata mentolata vine cu o nota proaspata, citrica si racoroasa, care pune bine in evidenta...
Salata de taitei cu ierburi proaspete
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti...
8 Comentarii
Somon cu sos de iaurt si menta
Aceasta reteta extrem de simpla se potriveste cu zilele calduroase. Sosul de iaurt este rece...
6 Comentarii
Nougat glacé
Nougat glace o inghetata pentru a carei preparare nu ai nevoie de vreo masina speciala;...
11 Comentarii
Tabbouleh
Tabbouleh este una dintre salatele la moda astazi, in Romania; ascensiunea sa se datoreaza penetrarii...
4 Comentarii
Kofte kebab de miel cu sos de iaurt
Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei” unde, impreuna...
2 Comentarii
Tort de lamaie cu sos de capsuni
Reteta de fata a fost preparata de Costel Clipescu si de mine cu ocazia evenimentului...
14 Comentarii
A fost "Cina lejera cu si pe… canapele", martie 2013
Serile de vineri „La Mansarda”, organizate în colaborare cu Halewood Romania, au încheiat saptamana trecuta...
Peste cu tamarin si lapte de cocos
Reteta este originara din Chennai (fostul Madras), statul Tamil Nadu, situat in sudul Indiei, unde...
Curry panang de pui cu alune caju
Panaeng, panang, penang sau phanaeng este un termen ce denumeste un tip de curry thailandez...
4 Comentarii
Peste cu fenicul si schinduf
Reteta este originara din insula Corfu, in trecut o statie importanta in comertul cu mirodenii...
2 Comentarii
Salata de fructe
Nu ma omor deloc dupa deserturi, mai ales daca abunda in tot felul de creme,...
9 Comentarii
Salata de dovlecei cu vinegreta si ierburi
Cel mai bine este ca aceasta salata, potrivita zilelor de vara, sa fie servita nici...
21 Comentariu
Supa de castraveti
Am facut aceasta reteta in urma cu trei ani si am cam uitat de ea....
10 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (2)
În prima parte a articolului am discutat despre modalitatile de pastrare pe termen scurt a...
14 Comentarii
Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (1)
Ierburile aromate se numara printre ingredientele mele preferate. Ele si fructele de mare sunt principalele...
41 Comentariu
Dorada cu sos de citrice
Va propun o reteta foarte aromata si gustoasa, in care dorada este servita cu un...
9 Comentarii
Pe scurt despre gremolata
Gremolata – reteta simpla, clasica a unui condiment din bucataria italiana Gremolata, sau gremolada, cum...
10 Comentarii
Creveti cu sos de ciocolata
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Asocierea carnii –...
11 Comentarii
Piept de rata cu cartofi noi si fructe uscate
Insotirea dintre rata si fructe este una clasica si de mare efect. Varianta de reteta...
26 Comentariu
Supa crema de cartofi cu tapenade, menta si mult usturoi
Iata o supa care va fi indragita instantaneu de iubitorii de usturoi. Este un preparat...
24 Comentariu
Creveti in cochilie la gratar, cu sos de usturoi
Va rog sa nu ma boscoroditi pentru aceasta reteta. Stiu ca unele dintre igrediente sunt...
13 Comentarii
Pui crocant cu ananas
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care...
35 Comentariu
Paste cu iaurt si dulceata
Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul...
92 Comentariu
Kayseri Mantisi cu sos de iaurt
Manti sunt o varietate de coltunasi (umpluti de obicei cu un amestec de carne tocata...
26 Comentariu
Jeera Aloo – Cartofi cu chimion
Dupa orez, grau si porumb, cartofii sunt cea mai importanta recolta din lume si una...
18 Comentarii
Dukka – amestec egiptean pentru asezonare
„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci...
4 Comentarii
Pere posate cu susan
Va propun o varianta interesanta a unui desert clasic. Este simplu de preparat, iar aroma...
10 Comentarii
Salata Fattoush
Fattoush (fattush, fatush, fattouche) este o salata originara din Levant ce apartine unei familii de...
14 Comentarii
Salata de iaurt racoritoare
Va propun aceasta salata racoroasa, extrem de potrivita pentru vara. Este ceea ce mananc adesea...
14 Comentarii
Salata de cuscus cu fructe
Incercati aceasta salata si ma veti pomeni de bine. Dar incercati-o pe vreme torida, de...
13 Comentarii
Saeng wa
Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma....
9 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte...
8 Comentarii
Merele imparatului
Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un...
17 Comentarii
Buzunare savuroase
Va propun astazi o reteta personala, vin deci cu buzunarele pline de bunatati. Reteta nu...
5 Comentarii
Noi retete video
In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la...
7 Comentarii
Frigarui de pui cu orez si sos de coriandru si menta
Iata si reteta care foloseste sosul postat ieri. Frigaruile sunt deosebit de aromate, iar cei...
8 Comentarii
Sos de iaurt cu coriandru si menta
Mi-era dor de bucataria asiatica, asa ca m-am gandit sa va ofer ceva inedit. Mai...
7 Comentarii
Scoici cu lapte de cocos si menta
Reteta este simpla si rapida, iar cei care nu au mai gatit scoici au acum...
- 1
- 2