Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: mere
Strudel cu mere si stafide
Strudel cu mere si stafide – o reteta in stil austriac Strudelul, la origine austriac,...
2 Comentarii
Knackwurst cu varza
Stiu ca aceasta este mai curand o reteta potrivita pentru luna noiembrie decat pentru iulie,...
Tarta Tatin
Tarta Tatin – o reteta clasica in varianta personala Cum am mai spus, nu ma...
8 Comentarii
Salata de fructe
Nu ma omor deloc dupa deserturi, mai ales daca abunda in tot felul de creme,...
9 Comentarii
La masa cu stramosii – India (11)
În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am...
2 Comentarii
La masa cu stramosii: Dacia (2)
Serialul culinar dedicat Daciei continua, în acest episod, scurta trecere în revista a vegetalelor cultivate...
5 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)
Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand...
15 Comentarii
Muschi de porc cu mere si branza albastra
Haideti sa incepem saptamana placut, savurand din ochi o reteta deosebita si delicioasa. Va propun...
16 Comentarii
Tarta cu mere rasturnata
Iata o tarta foarte ingenioasa, simpla si extrem de gustoasa si de aromata. Este un...
28 Comentariu
Merele imparatului
Acest desert este absolut delicios, rapid, foarte parfumat si usor, cu adevarat demn de un...
17 Comentarii
Salata de andive cu stafide si nuci
Oameni buni, mi-e tare dor de o “gateala”, dar mai am vreo saptamana de asteptat....
6 Comentarii
Andive cu salata crocant-cremoasa
Trebuie sa marturisesc ca m-am chinuit ceva sa gatesc titlul acestei retete. Imi trebuia o...
11 Comentarii
Salata de mere cu somon afumat
Aceasta salata este o mica inventie speciala pentru ziua de Pasti. Ma cam saturasem de...
20 Comentariu
Orez cu scortisoara si fructe uscate
Este o budinca de orez mai neobisnuita fata de ceea ce se prepara in mod...
8 Comentarii
Budinca de orez cu mere
Mi-am permis sa prepar aceasta budinca arhicunoscuta venind cu un mic adaus de arome. A...
42 Comentariu
Pe urmele sarmalei – partea 2
În Azerbaigean sarmalele se numesc „yarpag dolmasi” si sunt preparate din carne tocata de miel...
8 Comentarii
Orez cu lapte, mere si dulceata de visine
Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. Se folosesc mere cu textura crocanta, care...
4 Comentarii
Bunele maniere la masa – partea 6
FRUCTELE Mere si pere Marul sau para se iau cu mana si se pun pe...
2 Comentarii