metode de gatit | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Cum se gătesc legumele în aburi

Aburirea este o metodă de gătit ideală pentru majoritatea legumelor. Nu numai că permite păstrarea aproape completă a nutrienţilor, ci şi a formei şi culorilor vii şi strălucitoare.
Aburirea are nemeritata reputaţie de a crea preparate insipide şi neatrăgătoare; cu un pic de creativitate acestea pot deveni însă interesante şi gustoase.
(mai mult…)

Citeste tot

Prăjirea în strat-de-ulei şi în baie-de-ulei

Prăjirea, în oricare formă a ei, este considerată a fi o metodă de gătit cu transmitere uscată a căldurii, în care alimentele sunt gătite cu ajutorul grăsimii fierbinţi. Prăjirea este o metodă de gătit versatilă, potrivită pentru foarte multe categorii de alimente. Atunci când sunt gătite corect, alimentele prăjite prin aceste metode au un exterior crocant şi un interior suculent şi fraged. Prăjirea nu face doar ca alimentele să fie mai plăcute vizual, ci vine şi cu un important plus de gust.
(mai mult…)

Citeste tot