miel | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Mâncare de casă pentru Paşti!

Anul trecut, de Crăciun, am iniţiat proiectul “Gătit în casă, adus acasă”, livrând preparate tradiţionale româneşti şi din bucătăria europeană. De data aceasta, vă propun acelaşi proiect, dar conceput pentru masa de Paşti.

Ştiu că mulţi dintre dvs. apreciaţi mâncarea bună şi vă doriţi o masă de Paşti tradiţională, cu bucate gustoase pe masă, dar sunteţi prea ocupaţi, prea obosiţi, sau nu îndeajuns de îndemânatici pentru a găti totul singuri.
Vă pun la dispoziţie timpul, talentul, munca şi experienta mea şi a excelentului bucătar Costel Clipescu, oferindu-vă şansa de a comanda preparate culinare traditionale, pline de savoare, din ingrediente selecţionate cu grijă, gătite în casă şi livrate acasă.
(mai mult…)

Citeste tot

Kofte kebab de miel cu sos de iaurt

Aceasta reteta delicioasa poate fi gasita in meniul restaurantului craiovean „Casa cu Tei” unde, impreuna cu proetenul Costel Clipescu, am elaborat meniul si retetarul.
Kofte kebab sau shish kofte este o varianta de frigarui din Orientul Mijlociu, de obicei pe baza de carne de miel (dar si de pui, sau doar cu vegetale, ca linte, naut, cartofi) amestecata cu ierburi aromate si mirodenii.
Termenul „kofte” privine din persana, unde „kufteh” inseamna „pisat”, sau „sfaramat”, ori „tocat marunt”.

(mai mult…)

Citeste tot

Pe scurt despre bucătăria mogulă

Probabil că aţi întâlnit uneori termenul „mogul” asociat adesea cu noţiunea de bucătărie indiană. Ştiţi probabil că mogulii au pus bazele unei gastronomii extrem de interesantă, delicioasă şi opulentă, care a lăsat urme adânci în cultura umanităţii. Totuşi, cine sunt aceşti moguli şi cum anume au influenţat ei gastronomia indiană sunt întrebări ale căror răspunsuri ar putea fi interesante, mai ales pentru iubitorii de bucătărie asiatică.
(mai mult…)

Citeste tot

Masa de Pasti

Voi fi scurt, caci astazi am musafiri. La noi in casa nu se gateste miel; sotia mea, Oana, este de parere ca mieii sunt animale prea dragute ca sa fie ucise si mancate (in aceeasi categorie “a nu se manca” intra si iezii, viteii, iepurii si caprioarele), iar eu ma conformez, mai ales ca sa-i respect dorinta, dar si pentru ca nu ma omor deloc dupa miel. In plus, este si gras si relativ nesanatos, asa ca imi este usor sa ma orientez catre alte tipuri de carne.
(mai mult…)

Citeste tot

Pastele – istorie si traditie

M-am tot gandit ce post ar fi potrivit in prima zi de Pasti. Postarea unei retete, unui articol despre vreun restaurant, sau despre cine stie ce ingredient culinar, mi s-ar fi parut neimportanta in aceasta zi a celei mai mari sarbatori a ortodoxiei. Am ales in cele din urma un material despre Pasti, care atinge doar un piculet si domeniul culinar.
(mai mult…)

Citeste tot