Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: miere

Westmalle Dubbel

Dupa umila mea parere, de incepator intr-ale berii, Westmalle Dubbel este o capodopera. Eleganta si [...]

2 Comentarii

Pulpe de pui la cuptor cu ghimbir

Acest preparat culinar se poate gati duminica, la pranz, in familie. Pulpele de pui sunt [...]

2 Comentarii

Pui in sos de bere, cu miere si mustar

Pui in sos de bere (cu miere si mustar) – o reteta simpla si delicioasa [...]

2 Comentarii

Chimay Bleue

Berile trapiste se numara printre preferatele mele. Prefer berile mai alcoolizate si mai complexe ca [...]

4 Comentarii

Hoegaarden witbier

Este prima marca de bere despre care scriu pe blog, asa ca simt nevoia unei [...]

16 Comentarii

La masa cu stramosii – Grecia Antica (3)

Principalele alimente, cele care erau baza alimentatiei vechilor greci erau uleiul de masline, vinul si [...]

Dakgangjeong – Pui crocant, dulce-picant

Dakgangjeong este un termen coreean ce denumeste bucati de pui prajite in baie de ulei [...]

4 Comentarii

De la asure la coliva (3)

Simbolistica Dependenta de cereale, legata direct de notiunea de supravietuire fizica, a dezvoltat în timp [...]

2 Comentarii

Gravlax cu sos de mustar, unt si paine de secara

Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar [...]

Unturi compozite

Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da [...]

4 Comentarii

Pastrarea si conservarea ierburilor aromate (3)

În acest ultim episod al mini-seriei dedicata pastrarii si conservarii ierburilor aromate, despre tipuri de [...]

17 Comentarii

Pe scurt despre awaze

Am vorbit acum ceva timp despre bucataria etiopiana si am definit-o ca fiind una a [...]

8 Comentarii

Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este [...]

8 Comentarii

Creveti cu sos de seminte de pin

Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea [...]

10 Comentarii

Pulpe de pui marinate cu cartofi fondanti

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Pulpele sunt marinate [...]

14 Comentarii

Aripioare de pui cu lamaie si „5 arome chinezesti”

Iata o reteta delicioasa, foarte aromata si usor de preparat. Aceste aripioare se servesc de [...]

13 Comentarii

Peste in aluat crocant

Imbracarea alimentelor intr-un aluat pe baza de amidon de porumb sau cartofi si prajirea lor [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – China (8)

Serialul dedicat bucatariei chinezesti continua astazi cu descrierea modului în care se hraneau oamenii din [...]

18 Comentarii

Aripioare de pui cu sos de fasole neagra

Sosul de fasole neagra (Black Bean Sauce) se gaseste din cand in cand in supermarketurile [...]

11 Comentarii

Saeng wa

Este o salata thailandeza extrem de simpla, care foloseste ingrediente pline de gust si aroma. [...]

9 Comentarii

Salata verde cu somon afumat si crutoane

Salata este foarte simpla si ofera o combinatie inspirata de gusturi. Somonul afumat se potriveste [...]

15 Comentarii

Frigarui de pui asiatice, cu sos de arahide

Acest tip de frigarui, insotite de un sos de arahide, sunt originare, se pare, din [...]

14 Comentarii

Creveti cu taitei si susan

Va propun o reteta care ii va delecta pe cei ce iubesc susanul. Aroma sa [...]

16 Comentarii

La masa cu stramosii: Egiptul antic (4)

Am ajuns la ultima parte a articolului despre începuturile gatitului în vechiul Egipt. Eu, unul, [...]

4 Comentarii

Pilaf cu 7 arome romanesti

Pilaf cu 7 arome romanesti Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un [...]

12 Comentarii

Ciuperci cu sos de rosii

Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta [...]

Pui cu sos de rosii si curry

Va propun o reteta simpla, destinata celor care iubesc aromele exotice. Savoarea retetei este data, [...]

10 Comentarii

Mangez-vous français? (1)

Încep astazi un serial despre bucataria franceza. Subiectul poate fi caracterizat, fara nicio umbra de [...]

Aripioare de pui cu sos Hoi Sin

Este un preparat foarte popular în restaurantele cantoneze. Sosul Hoi Sin se potriveste perfect cu [...]

7 Comentarii

Pui cu usturoi si arahide

Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla [...]

15 Comentarii

Omleta cu somon afumat

Stim cu totii ca omleta este o chestie simpla atunci cand este facuta cum trebuie. [...]

9 Comentarii

Ciuperci Alcor

Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]

15 Comentarii

Porc Vindaloo

Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si [...]

10 Comentarii

7 arome romanesti – amestec de tip pasta

În articolul anterior am descris considerentele pe baza carora am abordat crearea unui amestec de [...]

Pui dulce-iute cu ciuperci

Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a [...]

12 Comentarii

Peste in crusta de nuca de cocos

Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte [...]

6 Comentarii

Alune caju prajite cu miere si nuca de cocos

Va propun o reteta thailandeza extrem de simpla si de rapida, inventiva si foarte gustoasa. [...]

8 Comentarii

Porc fript cu miere si lapte de cocos

Am mancat acest preparat in Cambodgia, acum un an si jumatate, si stiu ca m-a [...]

4 Comentarii

Pui cu usturoi si miere

Pui cu usturoi si miere – reteta vietnameza Dupa atatea retete gatite de Pasti, gatite [...]

15 Comentarii

Marinada pentru carnea de miel

Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si [...]

19 Comentarii

Frigarui de pui si creveti

Frigaruile sunt foarte aromate si gustoase. Arata destul de bine ca sa poate fi servite [...]

8 Comentarii

Salata cu branza mozzarella si nuci

Oameni buni, supermarketurile astea au si partea lor buna. Gasesti in ele ingrediente care nu [...]

17 Comentarii

Orez cu lapte, miere si fistic

Este un desert simplu, hranitor si foarte gustos. In loc de miere se pot folosi [...]

Bunele maniere la masa – partea 3

Clatite Exista nenumarate feluri de clatite – fiecare grup etnic are propria versiune de clatita. [...]

5 Comentarii

Foarte pe scurt despre sosul Hoisin

Sosul Hoisin – un sos chinezesc Sosul Hoisin, sau Haixian (se pronunta haixianjiang) este un [...]

4 Comentarii