Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: migdale
Korma de berbecut cu migdale
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]
2 Comentarii
apr.
Jeleu de migdale cu sos de ghimbir
Iata un desert destul de neobisnuit pentru occidentali, din cauza sosului. Jeleul obtinut cu agar-agar [...]
2 Comentarii
iul.
Farfalle cu creveti si pesto de menta
Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto [...]
2 Comentarii
mart.
Curry de cartofi cu fructe uscate
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
iul.
Pe scurt despre picada
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]
2 Comentarii
feb.
O saptamana în Zakynthos (2)
Unul dintre motivele pentru care merg în Grecia este cel legat de mancare. De fapt, [...]
8 Comentarii
Pui cu crusta de migdale si sos de portocale
Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de [...]
8 Comentarii
Pastrav cu migdale si unt-gremolata
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor [...]
2 Comentarii
Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
4 Comentarii
Pui balti cu unt
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (3)
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]
2 Comentarii
Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este [...]
8 Comentarii
iun.
Jurnal milanez (3)
Recunosc din start ca ideea de „piata alimentara” ma fascineaza. Cu cat este mai traditionala [...]
23 Comentariu
iun.
Dukka – amestec egiptean pentru asezonare
„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci [...]
4 Comentarii
Pui cu sos de sofran
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]
10 Comentarii
Supa de pui cu migdale
Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar [...]
7 Comentarii
Chec cu fructe confiate si migdale
Desi prepararea dureaza destul de mult, reteta este foarte simpla si nu necesita prea multa [...]
17 Comentarii
Curry de peste cu migdale
Ca multe alte retete indiene, si aceasta a fost adoptata de britanici si incorporata gamei [...]
6 Comentarii
ian.
Chiftelute de pui cu susan
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute, [...]
19 Comentarii
Salata de pui cu portocale si migdale
Orezul, portocalele si migdalele sunt trei dintre ingredientele care fac fala bucatariei spaniole. Coincidenta sau [...]
15 Comentarii
Despre bucataria siciliana la “Biscuit”
Ieri seara am avut placerea sa ma aflu in compania mai multor doamne interesate de [...]
8 Comentarii
“Saveurs faire” – bucatarie siciliana
Asa cum v-am promis, revin cu amanunte legate de demonstratiile organizate de magazinul „Biscuit”. Seria [...]
15 Comentarii
Somon cu salsa de oua
Aceasta reteta este deosebita prin combinatia de peste cu un salsa preparat cu oua, mai [...]
6 Comentarii
Noi retete video
In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la [...]
7 Comentarii
Oparirea pe întelesul tuturor
Procedura este potrivita în special pentru carne, legume si fructe. Alimentele sunt imersate în apa [...]
2 Comentarii
Pui cu salata de cuscus
Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare. [...]
3 Comentarii
iul.
Creveti in sos de migdale
Este o reteta relativ simpla, ale carei ingrediente se gasesc pe piata. Tortillas se pot cumpara [...]
Pui cu rosii si miere
Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca [...]
6 Comentarii
Tofu – made in China
Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat [...]
10 Comentarii
Curry de legume
Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de [...]
2 Comentarii
feb.
Pastrav cu migdale si lapte de cocos
Este o reteta extrem de simpla care o sa va bucure cu un sos somptuos, [...]
12 Comentarii
feb.