blog de Gastronomie
Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]
2 Comentarii
Iata un desert destul de neobisnuit pentru occidentali, din cauza sosului. Jeleul obtinut cu agar-agar [...]
Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto [...]
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in [...]
Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]
Unul dintre motivele pentru care merg în Grecia este cel legat de mancare. De fapt, [...]
8 Comentarii
Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de [...]
Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor [...]
Korma, uneori scris si “kormaa”, “qorma”, “khorma” ori “kurma” este un termen care denumeste un [...]
4 Comentarii
Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam [...]
7 Comentarii
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este [...]
Recunosc din start ca ideea de „piata alimentara” ma fascineaza. Cu cat este mai traditionala [...]
„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu [...]
5 Comentarii
Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul este unul [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta foloseste [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pilaful este un [...]
6 Comentarii
Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar [...]
Desi prepararea dureaza destul de mult, reteta este foarte simpla si nu necesita prea multa [...]
17 Comentarii
Ca multe alte retete indiene, si aceasta a fost adoptata de britanici si incorporata gamei [...]
Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute, [...]
19 Comentarii
Orezul, portocalele si migdalele sunt trei dintre ingredientele care fac fala bucatariei spaniole. Coincidenta sau [...]
15 Comentarii
Ieri seara am avut placerea sa ma aflu in compania mai multor doamne interesate de [...]
Asa cum v-am promis, revin cu amanunte legate de demonstratiile organizate de magazinul „Biscuit”. Seria [...]
Aceasta reteta este deosebita prin combinatia de peste cu un salsa preparat cu oua, mai [...]
In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la [...]
Procedura este potrivita în special pentru carne, legume si fructe. Alimentele sunt imersate în apa [...]
Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare. [...]
3 Comentarii
In aceasta reteta, la prepararea sosului pesto se folosesc migdale, in loc de seminte de [...]
Este o reteta relativ simpla, ale carei ingrediente se gasesc pe piata. Tortillas se pot cumpara [...]
Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca [...]
Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat [...]
Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de [...]
Este o reteta extrem de simpla care o sa va bucure cu un sos somptuos, [...]
12 Comentarii