Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: migdale

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma....

2 Comentarii

Jeleu de migdale cu sos de ghimbir

Iata un desert destul de neobisnuit pentru occidentali, din cauza sosului. Jeleul obtinut cu agar-agar...

2 Comentarii

Farfalle cu creveti si pesto de menta

Pastele cu creveti de toate felurile si dimensiunile, asezonate cu diverse feluri de sosuri pesto...

2 Comentarii

Curry de cartofi cu fructe uscate

Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in...

Pe scurt despre picada

Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut...

2 Comentarii

O saptamana în Zakynthos (2)

Unul dintre motivele pentru care merg în Grecia este cel legat de mancare. De fapt,...

8 Comentarii

Pui cu crusta de migdale si sos de portocale

Aveam in frigider un excelent vin din gama Byzantium a Cramelor Halewood, un Blanc de...

8 Comentarii

Pastrav cu migdale si unt-gremolata

Va povesteam intr-un articol trecut despre metodele de conservare, pe timp de iarna, a ierburilor...

2 Comentarii

Murgh Korma Shahi – Korma de pui cu migdale

Korma, uneori scris si „kormaa”, „qorma”, „khorma” ori „kurma” este un termen care denumeste un...

4 Comentarii

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam...

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (3)

În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca...

2 Comentarii

Branza coapta cu rucola, migdale si rosii uscate

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Acest preparat este...

8 Comentarii

Jurnal milanez (3)

Recunosc din start ca ideea de „piata alimentara” ma fascineaza. Cu cat este mai traditionala...

23 Comentariu

Dukka – amestec egiptean pentru asezonare

„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci...

4 Comentarii

Orez cu sofran, fructe uscate si alune

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul dulce cu...

5 Comentarii

Pui cu sos de sofran

Reteta aceasta provine, se pare, din bucataria imperiala mogula. Ingredientul cheie din punct de vedere...

10 Comentarii

Ardei umpluti cu orez

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Orezul este unul...

10 Comentarii

Supa de pui cu orez si chimen

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Aceasta reteta foloseste...

10 Comentarii

Pilaf cu pui si mirodenii

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Pilaful este un...

6 Comentarii

Supa de pui cu migdale

Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar...

7 Comentarii

Chec cu fructe confiate si migdale

Desi prepararea dureaza destul de mult, reteta este foarte simpla si nu necesita prea multa...

17 Comentarii

Curry de peste cu migdale

Ca multe alte retete indiene, si aceasta a fost adoptata de britanici si incorporata gamei...

6 Comentarii

Chiftelute de pui cu susan

Imi place mult susanul, de aceea nu am rezistat tentatiei de a prepara aceste chiftelute,...

19 Comentarii

Salata de pui cu portocale si migdale

Orezul, portocalele si migdalele sunt trei dintre ingredientele care fac fala bucatariei spaniole. Coincidenta sau...

15 Comentarii

Despre bucataria siciliana la “Biscuit”

Ieri seara am avut placerea sa ma aflu in compania mai multor doamne interesate de...

8 Comentarii

Saveurs faire – bucatarie siciliana

Asa cum v-am promis, revin cu amanunte legate de demonstratiile organizate de magazinul „Biscuit”. Seria...

15 Comentarii

Somon cu salsa de oua

Aceasta reteta este deosebita prin combinatia de peste cu un salsa preparat cu oua, mai...

6 Comentarii

Noi retete video

In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la...

7 Comentarii

Oparirea pe întelesul tuturor

Procedura este potrivita în special pentru carne, legume si fructe. Alimentele sunt imersate în apa...

2 Comentarii

Pui cu salata de cuscus

Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare....

3 Comentarii

Spaghete cu pesto sicilian

In aceasta reteta, la prepararea sosului pesto se folosesc migdale, in loc de seminte de...

20 Comentariu

Creveti in sos de migdale

Este o reteta relativ simpla, ale carei ingrediente se gasesc pe piata. Tortillas se pot cumpara...

Pui cu rosii si miere

Este o reteta mediteraneana foarte aromata si cu un gust interesant si complex, dulce-picant-acrisor. Daca...

6 Comentarii

Tofu – made in China

Tofu, numit si doufu, sau branza de fasole, este un aliment de origine chinezeasca, preparat...

10 Comentarii

Curry de legume

Este o mancare plina de culoare, gatita intr-un sos condimentat, si merge excelent alaturi de...

2 Comentarii

Pastrav cu migdale si lapte de cocos

Este o reteta extrem de simpla care o sa va bucure cu un sos somptuos,...

12 Comentarii