blog de Gastronomie
În prima parte a acestui articol, publicată cu ceva vreme în urmă, am abordat câteva [...]
2 Comentarii
Deşi mulţi cred că este banal şi simplu să prepari legume, este, de fapt, destul [...]
4 Comentarii
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru [...]
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. [...]
Tehnica gătitului în aburi este folosită în multe culturi, dar este cunoscută mai ales pentru [...]
12 Comentarii
În această ultimă parte de dicată brezării, voi atinge subiectul prezării mari, cea care găteşte [...]
Vom vorbi astăzi despre o variantă a „brezarării”: metoda de faţă, „brezarea mică”, este cea [...]
9 Comentarii
Am mai avut, în trecut, o tentativă de a explica brezarea. Am făcut-o, din păcate, [...]
6 Comentarii
Am amintit în articolele trecute de metode de gătit „umede” şi „uscate”. Am preluat această [...]
Articolul dedicat fondurilor de bucătărie continuă astăzi cu o scurtă descriere a fondului brun, a [...]
Pentru un bucătar, fondurile sunt, după cuţitul său, cel mai important lucru din bucătărie, căci [...]
7 Comentarii
În articolul trecut, cel dedicat mijotării, făceam o clasificare a metodelor de gătit şi am [...]
Tehnicile culinare care implică tratament termic se pot împărţi în 3 mari categorii, după mediul [...]
10 Comentarii
Mâncare şi filozofie Vorbeam în episodul trecut despre strânsa legătură dintre cultura culinară chineză şi [...]
13 Comentarii
Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura [...]
8 Comentarii
Iata o reteta simpla si rapida. Am asezonat-o destul de indraznet, riscand o combinatie mai [...]
Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest [...]
5 Comentarii