Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: mijotare
Cum se prepara supele limpezi (2)
În prima parte a acestui articol, publicata cu ceva vreme în urma, am abordat cateva...
2 Comentarii
Cum se gatesc legumele în apa
Desi multi cred ca este banal si simplu sa prepari legume, este, de fapt, destul...
4 Comentarii
Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru...
4 Comentarii
Pui cu fasole verde si sos de rosii
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui....
2 Comentarii
Aburirea pe întelesul tuturor
Tehnica gatitului în aburi este folosita în multe culturi, dar este cunoscuta mai ales pentru...
12 Comentarii
Despre brezare (3)
În aceasta ultima parte de dicata brezarii, voi atinge subiectul prezarii mari, cea care gateste...
3 Comentarii
Despre brezare (2)
Vom vorbi astazi despre o varianta a “brezararii”: metoda de fata, “brezarea mica”, este cea...
9 Comentarii
Despre brezare (1)
Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate,...
6 Comentarii
Metode de gatit combinate
Am amintit în articolele trecute de metode de gatit “umede” si “uscate”. Am preluat aceasta...
2 Comentarii
Cum se prepara fondurile (2)
Articolul dedicat fondurilor de bucatarie continua astazi cu o scurta descriere a fondului brun, a...
4 Comentarii
Cum se prepara fondurile (1)
Pentru un bucatar, fondurile sunt, dupa cutitul sau, cel mai important lucru din bucatarie, caci...
7 Comentarii
Metode de gatit prin imersare în mediu lichid
În articolul trecut, cel dedicat mijotarii, faceam o clasificare a metodelor de gatit si am...
7 Comentarii
Pe scurt despre mijotare
Tehnicile culinare care implica tratament termic se pot împarti în 3 mari categorii, dupa mediul...
10 Comentarii
La masa cu stramosii – China (2)
Mancare si filozofie Vorbeam în episodul trecut despre stransa legatura dintre cultura culinara chineza si...
13 Comentarii
Risotto cu curcan si ciuperci
Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura...
8 Comentarii
Gnocchi cu pui si sos de mustar
Iata o reteta simpla si rapida. Am asezonat-o destul de indraznet, riscand o combinatie mai...
28 Comentariu
Curry de ciuperci
Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest...
5 Comentarii