Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: mijotare

Cum se prepara supele limpezi (2)

În prima parte a acestui articol, publicata cu ceva vreme în urma, am abordat cateva...

2 Comentarii

Cum se gatesc legumele în apa

Desi multi cred ca este banal si simplu sa prepari legume, este, de fapt, destul...

4 Comentarii

Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi

Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru...

4 Comentarii

Pui cu fasole verde si sos de rosii

Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui....

2 Comentarii

Aburirea pe întelesul tuturor

Tehnica gatitului în aburi este folosita în multe culturi, dar este cunoscuta mai ales pentru...

12 Comentarii

Despre brezare (3)

În aceasta ultima parte de dicata brezarii, voi atinge subiectul prezarii mari, cea care gateste...

3 Comentarii

Despre brezare (2)

Vom vorbi astazi despre o varianta a “brezararii”: metoda de fata, “brezarea mica”, este cea...

9 Comentarii

Despre brezare (1)

Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate,...

6 Comentarii

Metode de gatit combinate

Am amintit în articolele trecute de metode de gatit “umede” si “uscate”. Am preluat aceasta...

2 Comentarii

Cum se prepara fondurile (2)

Articolul dedicat fondurilor de bucatarie continua astazi cu o scurta descriere a fondului brun, a...

4 Comentarii

Cum se prepara fondurile (1)

Pentru un bucatar, fondurile sunt, dupa cutitul sau, cel mai important lucru din bucatarie, caci...

7 Comentarii

Metode de gatit prin imersare în mediu lichid

În articolul trecut, cel dedicat mijotarii, faceam o clasificare a metodelor de gatit si am...

7 Comentarii

Pe scurt despre mijotare

Tehnicile culinare care implica tratament termic se pot împarti în 3 mari categorii, dupa mediul...

10 Comentarii

La masa cu stramosii – China (2)

Mancare si filozofie Vorbeam în episodul trecut despre stransa legatura dintre cultura culinara chineza si...

13 Comentarii

Risotto cu curcan si ciuperci

Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura...

8 Comentarii

Gnocchi cu pui si sos de mustar

Iata o reteta simpla si rapida. Am asezonat-o destul de indraznet, riscand o combinatie mai...

28 Comentariu

Curry de ciuperci

Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest...

5 Comentarii