blog de Gastronomie
În prima parte a acestui articol, publicata cu ceva vreme în urma, am abordat cateva [...]
2 Comentarii
Desi multi cred ca este banal si simplu sa prepari legume, este, de fapt, destul [...]
4 Comentarii
Va marturisesc din start ca am o mare slabiciune pentru masline. De fapt, si pentru [...]
Iata ce mama ar fi numit, alintand-o dragastos, o mancarica de fasole verde cu pui. [...]
Tehnica gatitului în aburi este folosita în multe culturi, dar este cunoscuta mai ales pentru [...]
12 Comentarii
În aceasta ultima parte de dicata brezarii, voi atinge subiectul prezarii mari, cea care gateste [...]
3 Comentarii
Vom vorbi astazi despre o varianta a “brezararii”: metoda de fata, “brezarea mica”, este cea [...]
9 Comentarii
Am mai avut, în trecut, o tentativa de a explica brezarea. Am facut-o, din pacate, [...]
6 Comentarii
Am amintit în articolele trecute de metode de gatit “umede” si “uscate”. Am preluat aceasta [...]
Articolul dedicat fondurilor de bucatarie continua astazi cu o scurta descriere a fondului brun, a [...]
Pentru un bucatar, fondurile sunt, dupa cutitul sau, cel mai important lucru din bucatarie, caci [...]
7 Comentarii
În articolul trecut, cel dedicat mijotarii, faceam o clasificare a metodelor de gatit si am [...]
Tehnicile culinare care implica tratament termic se pot împarti în 3 mari categorii, dupa mediul [...]
10 Comentarii
Mancare si filozofie Vorbeam în episodul trecut despre stransa legatura dintre cultura culinara chineza si [...]
13 Comentarii
Risotto este unul dintre preparatele cu orez pe care le iubesc in mod deosebit. Textura [...]
8 Comentarii
Iata o reteta simpla si rapida. Am asezonat-o destul de indraznet, riscand o combinatie mai [...]
Propun aceasta reteta vegetarienilor si celor care tin post. Este gustoasa si foarte aromata. Acest [...]
5 Comentarii