Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: Mirodenii

Korma de berbecut cu migdale

Korma de berbecut cu migdale La Bistro GUXT ne-a fost mare dor de o korma. [...]

2 Comentarii

Berile stil “Belgian Pale Ale”

Cel mai vandut stil de bere în întreaga lume este pilsner. Este accesibil ca pret [...]

Istoria un pic altfel (2)

Cea mai veche supa din lume Am citit zilele trecute un articol în varianta online [...]

2 Comentarii

Pulpe de rata la cuptor, cu mirodenii si portocale

Pulpe de rata la cuptor Mai niciodata, de Pasti, nu ma concentrez doar pe miel. [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre bumbu

“Bumbu” este un cuvant indonezian care înseamna “asezonator”, sau “amestec de asezonare”. L-am întalnit în [...]

4 Comentarii

Serunding daging – Puf de carne

Am ales aceasta reteta fiindca mi s-a parut interesanta. Nu am mai gatit asa ceva [...]

17 Comentarii

Curry de vita cu sambal terasi

Acest tip de curry este gatit in Indonezia, in mod traditional, cu carne de oaie [...]

14 Comentarii

Pe scurt despre za’atar

Za’atar, sau za’tar, zaatar, zatar, zatr, zahatar, satar etc. este o denumire generica pentru o [...]

2 Comentarii

Dal samosa

Samosa este un fel de coltunas prajit sau copt, continand o umplutura, de obicei sarata, [...]

5 Comentarii

Kachumber – salata indiana

Kachumber – salata indiana traditionala Kachumber este o salata indiana, servita mai ales ca insotitor [...]

18 Comentarii

Besan Paare – Crackeri crocanti din faina de naut

Acesti crackeri au un gust deosebit, datorat fainii de naut si mirodeniilor. Sunt o gustare [...]

6 Comentarii

Pyaz ke pakore

Pokora, pakoda sau bhajia sunt diversele denumiri sub care sunt cunoscute aceste gustari. La origine [...]

6 Comentarii

Salata picanta de cuscus cu fructe

Aceasta salata combina cuscusul cu citrice, fructe uscate si mirodenii, oferind un preparat sanatos, plin [...]

2 Comentarii

Pasta de ardei iute

Sosurile si pastele de ardei iute sunt condimente superbe. Se pot folosi si ca marinade, [...]

11 Comentarii

Amsterdam pe fuga (2)

Spuneam în articolul trecut ca Olanda are o suprafata de doar circa 40.000 kmp, fiind [...]

3 Comentarii

Supa de linte cu chimion cu lamaie

Aceasta reteta este de inspiratie indiana si poate fi o varianta interesanta pentru vegetarieni, daca [...]

5 Comentarii

Curry de somn cu lapte de cocos

Va prezint o alta reteta gatita in cadrul cursurilor de practica si teorie culinara de [...]

4 Comentarii

Curry de porc cu nuca de cocos

Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita, [...]

6 Comentarii

Korma de pui cu ciuperci si ceapa verde

Korma (sau kormaa, qorma, khorma, kurma) denumeste un tip de curry originar din Asia Centrala, [...]

8 Comentarii

Porc cu hribi, galbiori si sos de vin

Cred ca nu am mai vazut ciuperci proaspete, cu exceptia atotprezentelor champignon, de peste 20 [...]

Curry de pui cu lapte de cocos si orez Jasmine

Va propun o reteta de curry, gatita la GUXT… sa zicem in joaca, intr-un moment [...]

2 Comentarii

Pui cu curry si lapte de cocos

Pui cu curry si lapte de cocos – o reteta usor picanta Va propun astazi [...]

3 Comentarii

Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide

Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci [...]

3 Comentarii

Gazpacho de capsuni

Reteta de fata este o adaptare dupa mult mai binecunoscutul gazpacho de rosii spaniol. Supa [...]

Rillette de rata

Rillette de rata – o reteta rustica Rillette este un preparat culinar similar unei paste [...]

1 Comentariu

Chiftele de linte in sos picant de rosii

Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de [...]

Bhaja Muger Dhal – Linte prajita condimentata

Aceasta reteta provine din Bengal si poate fi intalnita in mai multe variante, nu doar [...]

1 Comentariu

Tajin de miel cu bulgur

Se apropie pastele si foarte multi dintre noi vom gati miel. Ciorba, stufat, drob, pulpa [...]

Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon

Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand [...]

Graten de paste cu branza si piper roz

Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine [...]

4 Comentarii

Graten de cartofi cu trei feluri de branza

Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru [...]

2 Comentarii

Triangoloni cu sos de unt, salvie si piper roz

Triangoloni sunt paste umplute, asemanatoare cu mai bine cunoscutelor ravioli si tortellini. Dupa cum arata [...]

Cum sa gatesti un pui la cuptor

Pui la cuptor – cum sa impresionam cu un preparat simplu Un pui întreg, gatit [...]

4 Comentarii

Crema de branza cu castravete, marar si chimen

Aceasta a fost una dintre primele retete pe care le-am… era sa zic gatit, dar [...]

2 Comentarii

Orez lipicios cu fructe si sirop caramel

Imi place mult bucataria thailandeza, dar trebuie sa recunosc ca nu sta grozav la capitolul [...]

2 Comentarii

Carnati cu fenicul, in stil italienesc

Acest tip de carnati se remarca prin aroma camforata, adusa de fenicul si anason, si [...]

2 Comentarii

Salata de bulgur cu rosii, patrunjel si branza de capra

Reteta de fata este extrem de simpla. Mananc destul de des astfel de salate, mai [...]

Sepii cu bulgur si sos de rosii

Imi amintesc momentul cand am gustat prima data fructe de mare. Era in 2005, in [...]

2 Comentarii

Vinete cu mozzarella si Grana Padano

Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a [...]

14 Comentarii

Aloo tikki – Chiftele picante de cartofi

Va propun astazi o reteta vegetariana, simpla dar plina de savoare. Aceasta gustare se gateste [...]

8 Comentarii

Carnati in stil chaurice

Sunt un tip de carnati cu o asezonare robusta, populari in statul american Louisiana. Reteta [...]

8 Comentarii

Rulouri de omleta cu crema St. Agur

Rulouri de omleta – reteta simpla, usor de facut Incep prin a va spune ca, [...]

Pe scurt despre picada

Picada Îmi doresc sa scriu despre picada înca de acum cativa ani, cand am petrecut [...]

2 Comentarii

Cartofi copti cu ceapa caramelizata si branza Chavroux

Iata o reteta foarte simpla, in care cartofii si ceapa caramelizata pun in valoare onctuozitatea [...]

4 Comentarii

Pachetele de omleta cu legume si creveti

Aceste omlete asiatice sunt un preparat versatil si hranitor. Ingredientele listate de mine ca umplutura [...]

8 Comentarii