blog de Gastronomie
Imi place mult dorada si de aceea cumpar ori de cate ori mi se iveste [...]
17 Comentarii
Bucataria Orientului Apropiat nu este una de care m-am apropiat foarte des, desi merita din [...]
12 Comentarii
“Spread” este un termen intalnit de mine in literatura culinara americana, care denumeste sosurile groase [...]
13 Comentarii
Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa [...]
5 Comentarii
Supele de leguminoase (linte, naut, mazare, fasole) sunt extrem de populare in India, unde majoritatea [...]
Iata o reteta simpla si rapida, provenind din nordul Chinei, unde graul si painea din [...]
3 Comentarii
Am cumparat mai demult un pachetel cu creveti uscati, de la Dragonul Rosu. Una dintre [...]
9 Comentarii
Mi-era dor de o reteta asiatica – in ultimul timp am vorbit mai mult despre [...]
8 Comentarii
Reteta este simpla, iar odata ce pasta de condimente a fost preparata, “manopera” depusa devine [...]
Este o reteta traditionala, provenita din insula Capri. Ca multe alte preparate mediteraneene, salata aceasta [...]
11 Comentarii
Iertati-ma pentru acest 7AR din titlu, dar cum amestecul meu de condimente are un nume [...]
4 Comentarii
Iata o reteta foarte simpla si rapida, mai ales daca se intampla sa aveti prin [...]
6 Comentarii
In Tunisia si Maroc cuscus-ul este un aliment extrem de popular. Multe familii au propriile [...]
Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre [...]
10 Comentarii
Am inceput experimentele cu amestecurile de condimente, pe amandoua numindu-le, cam cu economie de imaginatie, [...]
Ieri va propusesem o varianta de pasta de condimente Vindaloo, astazi revin asupra subiectului si [...]
Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi [...]
Iata o reteta rapida si extrem de simpla, potrivita pentru zilele de vara calduroase cand [...]
Laab, sau larb, este o salata care face faima orasului Chiang Mai, al doilea oras [...]
Va propun astazi o reteta personala, vin deci cu buzunarele pline de bunatati. Reteta nu [...]
Dupa vizita la Ki-Life, unde am dat nas in nas cu atatea produse asiatice, s-a [...]
Cam toata lumea stie ce este si cum se prepara insalata caprese. Este una dintre [...]
16 Comentarii
Pasta de ardei iute (Harissa) – gustul picant al Maghrebului Bucataria nord-africana este una dintre [...]
Reteta este extrem de interesanta ca gust si aroma si nu este ceea ce am [...]
Sper sa nu ma injurati pentru aceasta reteta, eu sunt primul care recunoaste ca nu [...]
Combinatia de pui, creveti, sofran si orez sugereaza o asemanare a acestei retete cu paella [...]
Au inceput caldurile, iar mie imi sunt profund nesuferite. Incerc sa-mi indulcesc suferinta racorindu-ma cu [...]
Discutia de ieri despre nutritie mi-a starnit foamea, asa ca va propun un preparat pe [...]
Aceasta reteta are si varianta video Supermarketurile au inceput sa ofere o gama relativ diversificata [...]
Este o reteta simpla si gustoasa, care foloseste un condiment specific bucatariei jamaicane: ienibaharul. Acesta [...]
15 Comentarii
Jamaicanii au la indemana o mare varietate de fructe tropicale cu care dau aroma inghetatelor. [...]
Am profitat de faptul ca aveam in congelator o punga cu creveti si m-am gandit [...]
Bucătăria jamaicană – o privire succintă Puţine sunt bucătăriile lumii caracterizate de influenţe atât de [...]
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui [...]
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte [...]
Va prezint o reteta exotica si foarte colorata. Este unul dintre preparatele gatite de mine [...]
Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc [...]
O reteta clasica, destul de simpla si de rapida, foarte gustoasa. Pulpele de pui se [...]
Creveti cu tamarind – reteta din bucataria thailandeza Tamarind este un ingredient extrem de popular [...]
Chutney – un condiment surprinzător Probabil aţi întâlnit cu diferite ocazii, prin reţete sau alte [...]
De fiecare data cand vine vorba despre bucataria thailandeza, ne izbim de lipsa unor ingrediente [...]
Apa de trandafiri este una dintre aromele indragite ale bucatariei persane, unde se foloseste de [...]
Imi petrec cea mai mare parte a timpului liber in noul meu “laborator”, unde am [...]
Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea [...]
14 Comentarii
Va era dor de o reteta cu creveti? Stiu ca este criza, si tocmai de [...]