Mirodenii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pui balti cu ardei iute

Am mai avut pe acest blog reteta balti, doua dintre ele chiar cu pui, dar astazi va prezint o alta varianta de reteta, una foarte rapida si extrem de simpla. Preparatul este usor picant, deosebit de gustos, iar savoarea data de ardeii iuti si de mirodenii este extraordinara.

(more…)

Citeste tot

Tajin de pui

Reteta de fata este una gustoasa si foarte usor de realizat. Este reprezentanta genului de retete preferate de mine, cu sos delicios condimentat, plina de gust si aroma, robusta, hranitoare si satioasa, servita simplu si fara fasoane, potrivindu-se bine cu orice anotimp.
Un astfel de tajin se serveste la pranz, alaturi de cuscus sau de orez.

(more…)

Citeste tot

Calmari la gratar

Va propun astazi o reteta extrem de simpla si de rapida, care mai are un avantaj suplimentar: preparatul final este surprinzator de gustos. Il puteti servi ca atare, neinsotit, ca gustare la masa de pranz sau ca o cina usoara; pentru ceva mai satios, alaturati calmarilor o garnitura de carbohidrati, preferabil orez sau paste.

(more…)

Citeste tot

Pui cu masline

Exista deja pe internet si in carti destule retete de pui cu masline. Este una dintre retetele romanesti, deja traditionale. Eu va propun insa o varianta diferita, una in stil mediteranean, in care asezonarea este diferita. Cei care veti avea curiozitatea s-o incercati, veti vedea ca preparatul final este foarte savuros.

(more…)

Citeste tot

A fost “Fun & Grill”, noiembrie 2012

Iată că a trecut şi cea de-a şaptea ediţie a evenimentului culinar pe care îl găzduieşte Casa „Mara” din Slănic-Prahova. Încet-încet, se pare că reuşim să formăm o tradiţie, căci de sâmbătă până duminică, 3-4 noiembrie 2012, Casa „Mara” a fost din nou plină de oaspeţi dornici să se relaxeze la aer curat şi proaspăt, să dea o raită pe la salină (cea mai mare din Europa şi a treia în lume ca dimensiune), să bea un pahar de vin bun într-o companie plăcută şi să mănânce câteva lucruri gustoase.

(more…)

Citeste tot

Macrou cu rosii si masline

Anul acesta am fost cateva zile in Italia, asa ca nostalgia dupa formidabila sa bucatarie mi se pare scuzabila. Am folosit macrou fiindca asta am avut la indemana si, cu toate ca nu este tocmai un peste tipic sudului Italiei (locul de unde provine acest tip de reteta), rezultatul final este delicios.

(more…)

Citeste tot