Mirodenii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Dorada la gratar cu sos de chefir

Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati venit la reteta potrivita; va propun o dorada intreaga, fara salate aditionale si garnituri complicate, servita doar alaturi de un sos; pur si simplu ceva care arata bine, este gata in 10 minute si va surprinde cu un gust delicios.

(more…)

Citeste tot

Eveniment „Fun & Grill”, noiembrie 2012

Deschiderea sezonului “Fun & Grill” a avut loc săptămâna trecuta la Casa „Mara” din Slănic, judeţul Prahova. Evenimentul a beneficiat de un preţ promoţional sponsorizat atât de organizatori, cât şi de colaboratorii din domeniul alimentar.

Vă invit din nou, în aceeaşi zonă cu aer curat şi climă plăcută, într-un decor rustic, să petreceţi în tihnă zilele de sâmbătă şi duminică, 3-4 noiembrie 2012, cu bucate de calitate şi vinuri bune.
(more…)

Citeste tot

A fost „Fun & Grill”, 6-7 octombrie 2012

Mă bucur să-mi regăsesc blogul. Nu am mai postat nimic de 2 zile, ceea ce nu mi s-a întâmplat prea des. Ieri dimineaţă am revenit de la Slănic, dar eram prea obosit şi aveam prea multe de făcut ca să mai postez ceva. Abia am reuşit să fac ordine, cât de cât, în fotografii. Aşa se face că abia în această dimineaţă mă simt în stare să scriu câteva rânduri despre evenimentul „Fun & Grill”, desfăşurat la Casa „Mara” din Slănic-Prahova, în zilele de 6 şi 7 octombrie 2012.

(more…)

Citeste tot

Eveniment „Fun & Grill”, octombrie 2012

Vă poftesc la un nou eveniment „Fun & Grill”, bineînţeles tot la Casa „Mara” din Slănic, judeţul Prahova. O zonă frumoasă, liniştită şi beneficiind de o climă plăcută. Dacă doriţi să mâncaţi câteva lucruri deosebite şi să povestim împreună despre bucătării şi meleaguri mai mult sau mai puţin exotice, dacă doriţi să gătim şi să petrecem momente plăcute împreună, profitaţi de ocazie.

(more…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii – India (11)

În cele câteva episoade care urmează voi trata, pe scurt, bucătăriile regionale ale Indiei. Am ezitat mult între a grupa aceste episoade într-un articol separat, sau a le prezenta ca parte a articolului dedicat istoriei culturii culinare indiene. Am ales, în final, cea de a doua variantă.
(more…)

Citeste tot

Muschiulet de porc cu sos de smantana si trufe

Din start recunosc ca am cam exagerat cu trufele: am folosit si unt trufat, si trufa proaspata si ulei trufat. Puteti folosi trufa in toate aceste ipostaze, ca mine, sau doar in una singura dintre ele; sau in doua.
Spuneam cu alte ocazii ca uleiurile volatile care dau atoma trufelor se dizolva bine in grasimi, ceea ce face ca trufa sa “mearga” bine in sosurile ce contin smantana, unt si branza.

(more…)

Citeste tot