Mirodenii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Ton tropical

Exista mai multe specii de ton, populand mai toate marile lumii. Este satios si gustos, dar, in opinia mea, exagerat de scump; sper totusi ca aceasta mica nebunie sa mi se treaca cu vederea.
Reteta de mai jos este plina de gusturile si aromele tropicelor. Tonul suculent si fraged se combina perfect cu salsa plina de culoare si textura, completate ambele de ananasul parfumat.

(more…)

Citeste tot

Pui balti cu unt

Astazi va prezint una dintre primele retete gatite de mine pentru acest blog. Are cam 4 ani vechime si, in sfarsit, i-a venit randul. Sper sa va placa.
Balti este un preparat originar din Punjab; termenul denumeste atat un tip de vas cu fund plat, din otel sau fier, cat si un tip de curry care este gatit in acest vas. Multi afirma ca preparatele balti combina condimentele si ingredientele bucatariei din nordul Indiei, cu eficienta bucatariei chineze.

(more…)

Citeste tot

Dorada la gratar cu salmoriglio

Salmoriglio condimenteaza carnea de orice fel, de la porc la peste, gatita pe gratar. Merge insa foarte bine si cu orice fel de carne trasa la tigaie, aburita, fiarta sau gatita la cuptor.

Mi-am dorit un pranz usor, dar care sa se prepare rapid si sa fie gustos; fara salate aditionale, fara garnituri, pur si simplu ceva care sa arate bine, care sa fie gata in maxim 10 minute si care sa aiba gust si aroma proaspata si imbietoare.
(more…)

Citeste tot

Salmoriglio

Cum cred că merităm să ne trăim viaţa cu gust, vă prezint astăzi, foarte pe scurt un sos-condiment foarte uşor de preparat şi foarte gustos. Salmoriglio este un condiment provenit din sudul Italiei, preparat din ingrediente tipic mediteraneene: suc de lămâie, ulei de măsline extra virgin, usturoi, oregano şi pătrunjel.

(more…)

Citeste tot

La masă cu strămoşii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate bucătăriei indiene. El se referă la alimentele specifice acestei culturi culinare, şi deşi s-ar fi putut uşor scrie o carte întreagă pe acest subiect, şi încă una groasă, îl veţi găsi aici tratat pe scurt, pentru că multe dintre aceste ingrediente au fost deja descrise pe blog, iar altele le vor urma în curând.
(more…)

Citeste tot