Mirodenii | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Supa cu orez

Aceasta supa se prepara in nordul Italiei, unde, in mod traditional, era mancata cu precadere de muncitorii agricoli. Este o supa taraneasca, groasa, robusta si hranitoare, potrivita pentru zilele mai reci de toamna si de iarna.

(more…)

Citeste tot

Curry de creveti cu marar

Aceasta reteta are si varianta video.

Mararul, denumit si “coriandru laotian”, este folosit in special alaturi de peste sau creveti. Mararul este adaugat in mancaruri doar la sfarsit, pentru aroma si culoare, la fel cum in celelalte bucatarii sud-est asiatice se foloseste coriandrul.

(more…)

Citeste tot

Frigarui de pui cu alune si curry

Combinatia de frigarui, alune si condimente este tipica bucatariilor din Asia de Sud-Est. Aceste frigarui, de carne sau legume, sunt denumite de asiatici “satay” si folosesc, ca frigari, betisoare de bambus sau fabricate din nervura principala, centrala, a frunzelor palmierului cocotier. Termenul “satay” provine, se pare, din insula Java (Indonezia), dar s-a raspandit in toata Asia si chiar in Occident, mai ales in Olanda, tara care a imprumutat mult din bucataria indoneziana.

(more…)

Citeste tot