montaj | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Montarea preparatelor (2)

Pregătirea pentru montaj
Sunt importante 4 aspecte:
– spaţiul de lucru trebuie să fie organizat şi curat
– se pun la îndemână toate ustensilele potrivite pentru transferarea alimentelor pe farfurie: spatule, cleşti, linguri. Lingurile de lemn sunt adesea prea mari, iar forma lor nu este net delimitată; îm plus, pot fi aderente, ceea ce duce la un montaj stângaci.
– se pune la îndemână un prosop curat, cu care farfuria să poată fi ştearsă pe ambele feţe
– temperatura farfuriilor este foarte importantă
(mai mult…)

Citeste tot

Cum ne alegem reţetele?

De când am început să fiu pasionat de bucătărie cred că am tradus vreo 8-10.000 de retete si cred ca am citit cel puţin un număr de două ori mai mare. Acum sunt capabil, bineînţeles, să-mi dau seama dacă o reţetă îmi place doar citind-o, fără s-o gătesc. De cele mai multe ori pot să şi ştiu, tot doar citind-o, dacă reţeta are sau nu şanse să fie corectă, sau să funcţioneze. Dar cred că şi dintre dvs. foarte mulţi sunt capabili să facă asta: să aleagă dintre mai multe reţete cele care îi plac, care îi convin, cele despre care simte că pot fi mai pe gustul său.
(mai mult…)

Citeste tot