Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: morcov

Osso buco alla milanese – rasol de vitel

Osso buco (sau ossobuco) alla milanese – Rasol de vitel, reteta italiana Osso buco alla [...]

2 Comentarii

Curry de pui cu dovleac

Acest curry este plin de gust si aroma, are o culoare frumoasa si este un [...]

4 Comentarii

Pui vanatoresc

Nu este prima reteta de acest gen pe care o public pe acest blog. Nu [...]

Gaeng gari gai – Curry de pui cu cartofi

Acest curry este unul de origine musulmana, popular in sudul Thailandei, in zona de granita [...]

2 Comentarii

Scoici Saint Jacques in sos de vin

Scoici Saint Jacques – reteta cu sos de vin (simpla si rapida) Scoici Saint Jacques [...]

2 Comentarii

Porc cu castravete

Iata o reteta simpla si rapida, care in literatura de specialitate de limba engleza este [...]

15 Comentarii

Fasiute picante de vita

Va propun o reteta simpla si rapida, care va va oferi un preparat cu mult [...]

40 Comentariu

Omleta cu orez si pui

Aceasta reteta are si varianta video. Serial sponsorizat de Riso Scotti Danubio. Omletele sunt la [...]

4 Comentarii

Supa de pui cu migdale

Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar [...]

7 Comentarii

Peste la pachet

Vreau sa va supun atentiei o modalitate simpla de a gati si asezona un peste [...]

14 Comentarii

Pilaf cu rosii

Aceasta reteta are si varianta video. Pilaful este o mancare traditionala in multe tari a [...]

22 Comentariu

Pui cu mango

Fructul de mango este folosit rareori în mancarurile chinezesti. Aceasta reteta este originara, probabil, din [...]

32 Comentariu

Mezelic cu sos Worcestershire

In urma cu cateva zile, cand am povestit despre sosul Worcestershire, v-am promis ca voi [...]

13 Comentarii

Pastrav cu salsa si busuioc

Iata o reteta extrem de simpla, robusta dar delicioasa. Ea reuseste sa pastreze gustul natural [...]

9 Comentarii

Salata chinezeasca de legume

Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este, pe cat de simpla si rapida, pe [...]

12 Comentarii

Degetele de pui

Revin cu o alta reteta vietnameza, nu doar bucataria acestei tari interesante are multe de [...]

9 Comentarii

Pui cu usturoi si arahide

Va propun o reteta care, desi listeaza un sir lung de ingrediente, este foarte simpla [...]

15 Comentarii

Ciuperci Alcor

Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]

15 Comentarii

Supa cu omleta

Va propun o supa exotica fata de ceea ce gatim noi in mod obisnuit. Desi [...]

13 Comentarii

Pe scurt despre sosul brun

Sosul brun original, cel spaniol, a fost sosul fundamental al bucatariei franceze o lunga perioada. [...]

6 Comentarii

Muttar Pulao – Pilaf cu legume si condimente

Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte [...]

26 Comentariu

Salata de boeuf

Cum se prepara Salata de Boeuf? Aceasta salata este derivata din salata Olivier, creata in [...]

Pe urmele salatei de boeuf

Salata de boeuf este unul dintre preparatele atat de populare la noi încat, în pofida [...]

24 Comentariu

Pilau de pui cu legume

Aceasta reteta este un exemplu al influentei exercitate de bucataria persana asupra celei indiene. Pilau [...]

12 Comentarii

Porc dulce-acrisor

Aceasta reteta are si varianta video. Chinezii asociaza de obicei combinatie de gusturi dulce-acrisor mai [...]

20 Comentariu

Salata rece de creveti cu taitei

Desi ingredientele, cu exceptia taiteilor, se pot prepara in avans, salata trebuie “asamblata” exact inainte [...]

4 Comentarii

Pui cu ceapa verde

Prin modul in care utilizeaza sosul de peste si ceapa verde, aceasta reteta reflecta influenta [...]

2 Comentarii

Pui cu salata de cuscus

Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare. [...]

3 Comentarii

Terina cu carne si ciuperci

In loc de aluat de placinta, sau aluat fraged, aceasta reteta foloseste foi de lasagna. [...]

3 Comentarii

Curry verde de pui cu taitei

Vreau sa va prezint astazi un ingredient de pe piata romaneasca: pasta de curry verde [...]

3 Comentarii

Lasagne al forno

Este o reteta clasica italiana, destul de laborioasa si consumatoare de timp, dar rezultatul este [...]

6 Comentarii

Fond alb de pui

Un prieten francez, mi-a spus odata ca folosirea apei la gatit este semn de saracie. [...]

3 Comentarii

Tonkatsu

Aceasta reteta are si varianta video. Tonkatsu inseamna cotlet de porc. Desi aceasta reteta a [...]

9 Comentarii

Salata picanta cu portocale

Este o reteta un pic laborioasa in pregatirea ingredientelor, insa care te rasplateste, in final, [...]

6 Comentarii