Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: morcovi
Pui in sos de bere, cu miere si mustar
Pui in sos de bere (cu miere si mustar) – o reteta simpla si delicioasa...
2 Comentarii
Jambon persillé
Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea...
2 Comentarii
Pui cu andive si wortelstoemp
Pui cu andive si wortelstoemp (piure de cartofi cu morcov) – Retete culinare belgiene Andivele,...
2 Comentarii
Curry de porc cu nuca de cocos
Iata o reteta simpla, desi nu foarte rapida, de curry. Preparatul are o aroma deosebita,...
6 Comentarii
Chiftele de linte in sos picant de rosii
Acest tip de reteta este originar din statul Assam. Sa nu va sperie lista de...
Mutantii din bucatarie (2)
„Naturalul” facut de om În general, lucrurile s-au întamplat astfel: o mutatie aparuta în mod...
5 Comentarii
Tagliatelle cu crema St. Agur
Reteta de fata este extrem de usoara si de rapida. In varianta sa simplificata (vezi...
1 Comentariu
Graten de paste cu legume
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald...
Salata de creveti cu orez si legume
Imi plac mult acest gen de salate. Sunt rapide, usor de facut si ametitor de...
Pui de sepie cu piper de Sichuan
Ma enerveaza teribil cand oamenii spun “baby morcovi” in loc de “morcovi tineri”, sau “baby...
2 Comentarii
Salata de taitei cu ierburi proaspete
Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti...
8 Comentarii
Pui cu cinci arome
“Cinci arome chinezesti” este unul dintre amestecurile de mirodenii caracteristice unei bucatarii renumite pentru diversitatea...
8 Comentarii
Pulpe de iepure cu masline si lamaie
Am profitat de faptul ca ieri a fost o zi ceva mai racoroasa, si am...
4 Comentarii
Pui cu muguri de bambus
In ultimele luni proiectele pe care le aveam in desfasurare m-au tinut departe de bucatarioara...
4 Comentarii
Salata de caracatita cu masline
Reteta, foarte simpla, combina in mod inspirat gustul puternic al caracatitei cu vinegreta acrisoara, maslinele...
2 Comentarii
Novac cu sos picant si legume
Aveam in casa, la rece, o sticla de Rose Euxine de la Halewood, si ma...
2 Comentarii
Peste picant cu legume
Iata o varianta asiatica de peste “en papillotte”, foarte rapida si foarte simpla. Pestele gatit...
6 Comentarii
Porc dulce-acrisor-picant cu rodie
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa....
3 Comentarii
Somon cu salata asiatica
Somonul, desi s-a banalizat in ultimii ani, poate tocmai datorita versatilitatii sale, ramane unul dintre...
4 Comentarii
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am...
6 Comentarii
Scoici Saint-Jacques cu taitei de orez
Aceasta reteta imbina intr-un mod echilibrat nutrientii din scoici, cu cele din taitei, legume si...
6 Comentarii
Pilau cu creveti
Iata o varianta indiana de pilaf, foarte usoara si gustoasa. Reteta provine din sudul Indiei,...
2 Comentarii
Pui cu mazare si mujdei
Reteta aceasta este destinata, fara indoiala, iubitorilor de usturoi; cei care se simt intimidati gustativ...
8 Comentarii
Salata de fructe de mare cu legume
Iarna nu este anotimpul meu preferat. Pentru mine exista doua modalitati culinare ca sa o...
2 Comentarii
Pui cu castraveti
Aceasta reteta se gateste prin tehnica numita “stir-fry“, imposibil de obtinut intr-o bucatarie domestica europeana....
8 Comentarii
Supa-crema de dovleac cu usturoi
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata...
9 Comentarii
Salata de pui cu cuscus
Cuscusul instant se prepara foarte rapid si usor, iar granulele sale raman fragede si pufoase,...
2 Comentarii
Vita iute cu legume
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja...
20 Comentariu
Coq au vin
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. “Coq au vin”...
23 Comentariu
Pui cu tamarin si legume
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel...
12 Comentarii
Creveti cu sos de seminte de pin
Acest preparat este o gustare care se servea, cu mult timp in urma, la curtea...
10 Comentarii
Fotografii de pe papamond (11)
Astazi va propun aceasta fotografie. Ati ghicit, desigur, ca reprezita un vanzator de legume si...
4 Comentarii
Orez Xinjiang cu pui – reteta video
Orez Xinjiang cu pui – reteta chinezeasca (reteta are si varianta video) Serial sponsorizat de...
10 Comentarii
Medalioane de porc cu salvie si mere caramelizate
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Adesea carnea cu...
8 Comentarii
Piept de rata cu piure si “dulce-de-iute“
Pieptul de rata fraged si suculent se potriveste bine cu gustul dulce, iute si fructat...
2 Comentarii
Orez cu ardei grasi
Astazi va propun o retea simpla, vegetariana, cu o asezonare echilibrata, care combina gusturile iute,...
2 Comentarii
Balti de creveti cu legume
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...
6 Comentarii
Legume cu susan si sos de soia
Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de...
18 Comentarii
Salata de cuscus cu seminte de rodie
Daca va doreati ceva foarte simplu si rapid, plin cu toate bunatatile, ati venit unde...
20 Comentariu
Creveti si pui cu sos caramel
Dupa atatea retete franceza, haideti sa ne delectam si cu ceva asiatic. Va propun astazi...
4 Comentarii
Salata de morcovi, cu patrunjel si seminte
Va propun o salata a carei idee mi-a venit datorita excelentului untdelemn fabricat de Marius...
8 Comentarii
Orez prajit cu ou si creveti
Asiaticii sunt oameni cumpaniti si economi. Daca le ramane ceva orez de la o masa...
5 Comentarii
Supa crema cu leurda
Imi place teribil leurda, desi am descoperit-o foarte tarziu, abia acum vrei 5-6 ani. Pentru...
25 Comentariu
Salata Olivier
Exista multe versiuni ele retetei inventate de francezul Lucien Olivier, in jurul anului 1860, pe...
7 Comentarii
Scoici cu lapte de cocos si menta
Reteta este simpla si rapida, iar cei care nu au mai gatit scoici au acum...
Morcovul, de la negru la portocaliu – partea 2
Morcovul portocaliu Abia in secolul 17 s-a nascut binecunoscutul morcov portocaliu, in Olanda. Leguma bogata...
Morcovul, de la negru la portocaliu – partea 1
Morcovul salbatic (Daucus Carota) este una dintre numeroasele plante ce apartin ordinului Umbelliferae. El are...
3 Comentarii
Salata picanta de pui cu orez si morcovi
Este o reteta simpla si surprinzatoare prin combinatia de ingrediente. Se poate folosi si orez...
2 Comentarii
Bami Goreng
In indoneziana, „bami” inseamna „taitei”, iar „goreng” inseamna „prajit”. Este o replica a celebrei Nasi...
4 Comentarii
Improvizatii cu pungile de salate Eisberg – partea 3
Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot...
Curry galben de pui cu morcovi
Ca foarte multe dintre curry-urile thailandeze, si acesta are consistenta asemanatoare cu cea a unei...
2 Comentarii