mozzarella | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Mici gustari mediteraneene

Gustarile de mai jos sunt simple, aproape ca nu necesita tratament termic si se dovedesc a fi delicioase, cu conditia sa folositi ingrediente de buna calitate. Am servit aceasta gustare la GUXT, la un eveniment privat, alaturi de un pahar cu vin rose bine racit, si pot sa spun ca m-a ajutat sa-mi fac cativa prieteni in plus.
Mici gustari mediteraneene
(mai mult…)

Citeste tot

Cum degustăm brânzeturile

Îmi plac mult degustările; de orice fel. Mă ajută să descopăr alimente noi şi să le asociez în diferite feluri; mă ajută să explorez noi gusturi şi noi arome. Cred că prima degustare la care am participat, în mod neaşteptat, a fost acum 10 ani, în Creta, în piaţa din Rethymno, unde o australiancă, stabilită în insulă cu câţiva ani în urmă, mi-a oferit spre degustare mai multe uleiuri de măsline extra virgine. Am fost foarte plăcut surprins, pe atunci auzisem, fără să particip la vreuna dintre ele, doar de degustări de vin.

(mai mult…)

Citeste tot

Vinete cu mozzarella si Grana Padano

Am primit de la Delaco un pachet cu cateva produse interesante, cu rugamintea de a le testa in cateva retete. Colaborez cu Delaco de mai multe vreme, in special la evenimentele sustinute de mine, si am ajuns sa fiu destul de bine familiarizat cu produsele distribuite de aceasta companie.
Printre produsele primite mi-au atras atentia doua tipuri de branza: mozzarella si Grana Padano, aceasta din urma intrata de curand in gama produselor Delaco.

Recunosc ca nu ma omor dupa vinete. Nu ma incanta prea mult nici gustul si nici textura lor. De aceea nici nu gatesc cu ele decat rareori, si atunci doar retete pe care le aleg cu grija. Inspirat de cele doua tipuri de branza pomenite mai sus, m-am hotarat sa prepar o varianta a retetei italiene melanzane alla parmigiana, interpretata ceva mai liber.
(mai mult…)

Citeste tot

Pui cu mozzarella, sos de rosii si busuioc

Asocierea dintre branza mozzarella, busuioc si rosii este una tipica pentru bucataria italiana. Cel mai celebru exemplu este, poate, insalata caprese, dar nici pizza Margherita nu este o necunoscuta.
Reteta de fata foloseste si ea trinitatea de mai sus, chiar daca rosiile nu sunt foilosite proaspete, ci sub forma unui derivat. Rezultatul final este un preparat gustos, care se prepara destul de rapid si de usor.

Daca ceea ce aveti in farfurie un vi se pare indeajuns de satios, puteti completa masa cu o garnitura de orez fiert, piure de cartofi sau chiar paste, o salata verde si, neaparat, un pahar de vin rosu.
(mai mult…)

Citeste tot

Supa crema de rosii cu mozzarella

Aceasta supa de rosii (pe care o veti putea gasi in meniul restaurantului „Casa cu Tei” din Craiova elaborat de mine, impreuna cu Costel Clipescu) se serveste, de obicei, calda sau fierbinte, dar este la fel de gustoasa si rece. Simplitatea sa trebuie compensata folosind ingrediente de cea mai buna calitate posibila, ca sa obtineti maximul de gust si aroma.

(mai mult…)

Citeste tot

Tortelloni tre formaggi

„Tre formaggi” inseamna in limba italiana „trei branze”; este lesne de dedus ca pastele din aceasta reteta sunt preparate cu trei feluri de branza, si anume cu ricotta, mozzarella si Parmesan, toate numarandu-se, alaturi de tortelloni, printre alimentele tipice culturii culinare italiene.

(mai mult…)

Citeste tot

Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere

Aceasta reteta are si varianta video.
Serial realizat in colaborare cu WineRo.

Salatele sunt, in opinia mea, cel mai versatil preparat. Cel mai adesea rapide si usor de preparat, folosind ingrediente extrem de diverse si de colorate, salatele sunt perfecte pentru zilele caniculare. Aceasta reteta de influenta mediteraneana se poate gati pentru un pranz usor, sau pentru cina. Serviti-o neaparat cu vinul potrivit si veti fi incantati.

(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2