blog de Gastronomie
Va propun o reteta simpla si interesanta, cu ingrediente usor de gasit, rapida si gustoasa. [...]
3 Comentarii
Reteta de fata este una foarte simpla, care poarta placuta “pecete” a ghmibirului: proaspata, citrica [...]
7 Comentarii
Porcul Mu-Shu (adesea il puteti intalni si scris altfel: moo shu, mu shu sau mu [...]
Supa este delicioasa, cu gust bogat, aromata si cu un minunat contrast de texturi. Trebuie [...]
11 Comentarii
“Adobo” inseamna in limba spaniola “condiment” sau “marinada”, si provine din verbul “adobar” – a [...]
17 Comentarii
Este o reteta extrem de simpla, dar delicioasa, aromata si foarte hranitoare. In plus, ofera [...]
16 Comentarii
Combinatia de carne de vita cu sos de stridii si sos de soia este deja [...]
Presupun ca toti cei care ati calatorit în Asia de Sud-Est, si nu numai dvs., [...]
Aceasta reteta simpla are aroma fructata si gust complex dulce-acrisor-picant. Extractul de tamarin este cel [...]
12 Comentarii
Preparatul este interesant, aromat, gustos si ofera contraste excelente de gust (dulce-acrisor-iute) si de texturi [...]
4 Comentarii
Se crede ca “chop suey” (bucatele asortate) a fost inventata in SUA de emigrantii chinezi [...]
Stiu ca nu prea-mi fac “datoria” fata de cei care tin post si fata de [...]
18 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este, pe cat de simpla si rapida, pe [...]
Este o reteta mai interesanta si oarecum neobisnuita chiar si pentru bucataria chinezeasca, caci spre [...]
10 Comentarii
Uneori ma mai izbeste sansa… culinara si dau peste ingrediente pe care eu le numesc [...]
9 Comentarii
Rezultatele partiale ale sondajului “In ce zi a saptamanii obisnuiti sa gatiti?” (il puteti vedea [...]
14 Comentarii
Pentru o mare parte a chinezilor preparatele reci sunt nesuferite, dar in climatul cald al [...]
5 Comentarii
Mi-am zis sa facem un week-end japonez, asa ca va prezint si astazi o reteta [...]
Este o reteta oarecum atipica pentru bucataria japoneza, caci foloseste tehnica stir-fry (prajire rapida, la [...]
Pho Bo este preparatul national al vietnamezilor si, fara indoiala, cel mai cunoscut in afara [...]
Exista variante ale acestei retete care folosesc diferite tipuri de taitei si diferite tipuri de [...]
6 Comentarii
Iata si cea de-a treia parte a acestui articol, si ultima, desi se mai pot [...]
Ciupercile negre uscate, numite “shiitake” de catre japonezi, sunt un ingredient tipic asiatic. Se cultiva [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Nu va speriati de cantitatea mare de usturoi folosita [...]
Este o mancare pe care o veti gasi oriunde înfloreste cultura chineza, indiferent de distanta [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Este probabil cel mai cunoscut fel de mancare thailandez, [...]
1 Comentariu
Este o reteta un pic laborioasa in pregatirea ingredientelor, insa care te rasplateste, in final, [...]
Este o reteta foarte simpla, rapida si extrem de interesanta prin combinatia de ingrediente. Gustul [...]
8 Comentarii
Fasolea mung (vigna radiata) este nativa din Pakistan si India. Fasolea sparta (despicata) este numita [...]
Pachetele de primavara – reteta asiatica Aceasta reteta, extrem de populara in Asia de sud-est, [...]