muschiulet de porc | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Porc cu hribi, galbiori si sos de vin

Cred ca nu am mai vazut ciuperci proaspete, cu exceptia atotprezentelor champignon, de peste 20 de ani. Cei mai tineri dintre noi au auzit mai curand de funghi porcini si de ciuperci chanterelle, decat despre hribi, respectiv galbiori. Aceste ciuperci, nu mai vorbesc de ghebe, manatarci, bureti de iarna etc., mai sunt de gasit doar uscate si la niste preturi compatibile cu muschiul de vita.
Porc-cu-hribi,-galbiori-si-sos-de-vin
Un prieten mi-a oferit sansa de a cumpara cate o ladita cu hribi si galbiori si nu am ezitat. Am preferat chiar sa schimb meniul ultimului eveniment ca sa dau sansa participantilor sa guste aceste delicatese. Aveam in meniu muschiulet de porc cu sos romesco si cartofi. Desi sosul romesco prezinta un anume grad de interes, cartofii se pot manca oricand. Am preferat, deci, sa gatim porc cu ciuperci proaspete si cu un sos de vin si nimeni nu a regretat aceasta schimbare de ultim moment.
(mai mult…)

Citeste tot

Sandviciuri patatera

Morcilla patatera este denumirea unui carnat din Extremadura. Denumirea nu este tocmai corecta, caci termenul “morcilla” este dat carnatilor care contin si sange, deci celor de tipul sangeretelui de la noi. Morcilla patatera nu contin, insa, nicio picatuta de sange. Au o compozitie formata din grasime de porc, carne slaba de porc, multa boia de toate felurile si mult… piure de cartofi. Acesta din urma explica, de altfel, termenul “patatera”. Nu este, de fapt, un piure facut cu lapte si unt, ci doar o pasta foarte omogena din cartofi fierti.
Senviciuri-patatera
(mai mult…)

Citeste tot

Porc cu coulis de capsuni si piure de telina

Reteta aceasta este placuta ochiului si interesanta. Nu este modul meu preferat de a gati un muschiulet de porc, dar ca explorare culinara este o experianta care merita facuta.
Carnea este bine pusa in evidenta de sosul dulceag-picant si de salata proaspata si acrisoara. Delicatul piure de telina da o nota rafinata si actioneaza ca element de legatura intre celelalte componente.
Porc cu coulis de capsuni si piure de telina
Aceasta reteta a fost gatita la GUXT la evenimentul culinar cu tema “Ziua in care vin capsunile”.
(mai mult…)

Citeste tot

Ziua în care vin căpşunile

Ca explorator principal la GUXT, club de cultură gastronomică a cărui existenţă se bazează pe conceptul de explorare culinară, vă propun săptămâna viitoare un eveniment în… dublă ediţie. Acesta se va desfăşura de două ori, miercuri şi vineri, adică 7 şi 9 mai 2014, ca să ofer ocazia celor care nu sunt disponibili la sfârşit de săptămână să se poată bucura de mâncarea, vinurile şi poveştile noastre şi în mijlocul săptămânii.

(mai mult…)

Citeste tot

Porc cu sos de menta

Combinatiile de ierburi cu arome proaspete si citrice (ca menta, lemongrass, frunze de limeta kafir) si carne rosie, cu gust mai puternic, nu sunt neobisnuite. Carnea de miel este cea asociata, cel mai adesea, cu menta; cu toate acestea, si carnea de porc este delicioasa atunci cand este alaturata aromei proaspete de menta, mai ales daca aceasta este completata cu cea citrica, de lamaie.

Reteta este simpla si rapida, iar pe langa gust si aroma, ofera si interesante contraste de culori, de temperaturi (intre sosul rece si carnea fierbinte) si de texturi (intre carnea frageda si salata de vegetale crocante).
(mai mult…)

Citeste tot
Page 1 of 2
1 2