Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: mustar
Orez cu linte si pui
Imi era dor sa mai gatesc ceva in stil indian, cu multe mirodenii. Pe de...
Pui in sos de bere, cu miere si mustar
Pui in sos de bere (cu miere si mustar) – o reteta simpla si delicioasa...
2 Comentarii
Jambon persillé
Jambon persillé este un preparat traditional burgund. Exista date istorice care atesta ca se gatea...
2 Comentarii
Curry de naut cu baghar
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si...
6 Comentarii
Somon la cuptor, cu legume si capere
Somon la cuptor – reteta cu o savoare deosebita Somon cu legume si capere este...
2 Comentarii
Gravlax cu sos de mustar, unt si paine de secara
Gravlax este un preparat scandinav care propune fileuri de somon marinate cu sare grunjoasa, zahar...
Curry de cartofi cu fructe uscate
Aceasta reteta este o joaca (o explorare culinara, daca doriti, facuta, bineinteles la GUXT) in...
Tamatar murgh – Curry de pui cu rosii
In limba hindi „tamatar” inseamna „rosii”, iar „murgh” inseamna pui. Pentru cultura culinara milenara a...
6 Comentarii
Graten de paste cu legume
Aceasta reteta este potrivita cu zilele mai reci de toamna, cand statul langa cuptorul cald...
Pe scurt despre rasam si charu podi
Va propun din nou o mica poveste despre un amestec de mirodenii indian. Nici nu...
Porc cu Camembert
Porc cu Camembert – reteta din Bucataria Franceza Aceasta retete este originara din Normandia, una...
3 Comentarii
Creol si/sau cajun (2)
Daca în prima parte a acestui articol am povestit cate ceva despre istoria culturii culinare...
2 Comentarii
Pasta picanta de ton cu ceapa verde
Am avut in aceste ultime 6 luni ocazia, fericita zic eu, sa colaborez la diverse...
4 Comentarii
Gnocchi cu somon afumat si rucola
Iata un preparat culinar gata cat ai bate din palme, foarte simplu si care foloseste...
Porc cu sos de smantana si hrean
De fiecare data cand cumpar un muschiulet de porc si il feliez, exista cateva bucati...
8 Comentarii
Unturi compozite
Va readuc în atentie o modalitate extrem de simpla si de versatila de a da...
4 Comentarii
Curry de ciuperci cu orez
Iata o alta reteta facuta acum cativa ani. Profit de faptul ca multi dintre cititori...
5 Comentarii
La masa cu stramosii – India (15)
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...
4 Comentarii
Dorada la gratar cu sos de chefir
Daca doriti un pranz usor si racoritor, care sa se si prepare foarte repede, ati...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (12)
Revin astazi la serialul dedicat formarii si dezvoltarii artei culinare din subcontinentul indian, prezentandu-va pe...
9 Comentarii
La masa cu stramosii – India (11)
În cele cateva episoade care urmeaza voi trata, pe scurt, bucatariile regionale ale Indiei. Am...
2 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (6)
Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria...
3 Comentarii
Salata de broccoli cu bacon si vinegreta picanta
Iata o salata satioasa si robusta, o combinatie interesanta de ingrediente cu gusturi, arome si...
6 Comentarii
Fotografii de pe papamond (30)
Pana acum 100 de ani aproape necunoscut în afara Japoniei, wasabi a devenit popular mai...
15 Comentarii
Salata de paste cu rosii, mozzarella si pere
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Salatele sunt, in...
24 Comentariu
Ardei iuti umpluti, inveliti in bacon
Vremea este din ce in ce mai frumoasa, asa ca am profitat si mi-am pus...
40 Comentariu
Pe scurt despre pulusu podi
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens...
14 Comentarii
File de porc in aluat
V-am mai povestit despre excelentul gratar pe care am sansa sa lucrez, un Ascona 570MX....
8 Comentarii
Frigarui de primavara
Am primit spre testare produsul numit ”miez de lapte” de la Delaco. Foarte multi dintre...
8 Comentarii
Salata de oua cu leurda
Niciodata nu cred ca am vazut leurda pe piata, atat de tarziu in luna aprilie...
10 Comentarii
Cotlete de miel cu crusta crocanta si piure de cartofi dulci
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Se apropie Pastele...
14 Comentarii
Salata de iaurt cu leurda, castravete si mustar
Pe nesimtite leurda a devenit una dintre aromele mele preferate. Poate fiindca pentru mine este...
18 Comentarii
Muschiulet de porc cu crusta dulce-picanta
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Carnea de porc...
12 Comentarii
Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti
Aceasta reteta este una rafinata ca gust si aroma. Cartofii fondanti sunt rumeniti si usor...
8 Comentarii
Pudra de Colombo – arome caraibiene
Stilul de gatit colombo este originar din Indiile de Vest franceze, în special din insulele...
4 Comentarii
Peste cu vinegreta si capere
Prin posare pestele este gatit foarte bland, la 75-85 °C. Prin acest procedeu alimentele delicate...
6 Comentarii
La masa cu stramosii: Dacia (2)
Serialul culinar dedicat Daciei continua, în acest episod, scurta trecere în revista a vegetalelor cultivate...
5 Comentarii
Pulpe de pui crocante si picante
Va propun astazi o gustare condimentata. Se prepara rapid, este aromata, foarte buna la gust,...
11 Comentarii
Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci
Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru...
6 Comentarii
Cotlete de porc cu sos auriu
Iata o reteta clasica in ce priveste modul de preparare, dar mai putin obisnuita ca...
12 Comentarii
Curry de pui cu linte galbena
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se...
21 Comentariu
Ciocanele condimentate
Aceste pulpe de pui suculente si delicioase sunt o gustare excelenta, atat acasa, cat si...
12 Comentarii
Gnocchi cu pui si sos de mustar
Iata o reteta simpla si rapida. Am asezonat-o destul de indraznet, riscand o combinatie mai...
28 Comentariu
Salata verde cu somon afumat si crutoane
Salata este foarte simpla si ofera o combinatie inspirata de gusturi. Somonul afumat se potriveste...
15 Comentarii
Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 3)
Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca,...
4 Comentarii
Balti de creveti cu legume
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma...
6 Comentarii
Pilaf cu 7 arome romanesti
Pilaf cu 7 arome romanesti Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un...
12 Comentarii
Curry de pui cu mustar
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai...
11 Comentarii
Ciuperci cu sos de rosii
Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta...
- 1
- 2