Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: mustar
Curry de pui cu linte galbena
Va propun o reteta interesanta, originara din Pakistan si nordul Indiei. Dupa cum vedeti, se [...]
21 Comentariu
Ciocanele condimentate
Aceste pulpe de pui suculente si delicioase sunt o gustare excelenta, atat acasa, cat si [...]
12 Comentarii
Gnocchi cu pui si sos de mustar
Iata o reteta simpla si rapida. Am asezonat-o destul de indraznet, riscand o combinatie mai [...]
28 Comentariu
Salata verde cu somon afumat si crutoane
Salata este foarte simpla si ofera o combinatie inspirata de gusturi. Somonul afumat se potriveste [...]
15 Comentarii
Bucataria olandeza – paradoxul frugalitatii creative (partea 3)
Iata-ne si la ultimul episod al serialului dedicat bucatariei olandeze. Prezumtiv inexistenta, ea dovedeste ca, [...]
4 Comentarii
Balti de creveti cu legume
„Balti” este cuvantul ce denumeste un curry gatit într-un tip special de tigaie, de forma [...]
6 Comentarii
mai
Pilaf cu 7 arome romanesti
Pilaf cu 7 arome romanesti Acest pilaf este asezonat intr-un mod mai special, cu un [...]
12 Comentarii
Curry de pui cu mustar
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai [...]
11 Comentarii
Ciuperci cu sos de rosii
Stiu ca multi dintre dvs. tineti post zilele acestea. Vreau sa va propun o reteta [...]
La masa cu stramosii: Mesopotamia (6)
Peste Cum Mesopotamia era situata între doua mari fluvii si era brazdata de nenumarate alte [...]
8 Comentarii
La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)
Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand [...]
15 Comentarii
Salata de rucola cu portocale, rodie si nuca
Iata o reteta foarte simpla, rapida si decorativa, care se bazeaza pe contrastul de arome, [...]
6 Comentarii
Pe urmele pastei de mustar (5)
Cu acest articol se încheie seria despre istoria pastei de mustar. Sper ca nu v-am [...]
8 Comentarii
Pe urmele pastei de mustar (3)
Continuam astazi istorie concisa a pastei de mustar si ne vom referi, pe scurt, la [...]
6 Comentarii
Pe urmele pastei de mustar (2)
Continuam astazi cu istorie concisa a pastei de mustar si vom povesti, pe scurt, despre [...]
20 Comentariu
Pastrav cu salsa si busuioc
Iata o reteta extrem de simpla, robusta dar delicioasa. Ea reuseste sa pastreze gustul natural [...]
9 Comentarii
Peste cu maioneza picanta, rucola si rodie
Va propun o reteta interesanta prin combinatia de ingrediente si destul de bine echilibrata nutritional. [...]
9 Comentarii
Salata de raci cu maioneza picanta
Reteta este foarte simpla si rapida, iar rezultatul final este un preparat plin de savoare, [...]
10 Comentarii
Orez cu baghar, ciuperci si pui
Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate [...]
6 Comentarii
Creveti cu tri-vinegreta
Pun pariu ca va intrebati ce este cu acest “tri” alaturat vinegretei. Ei bine, aceasta [...]
10 Comentarii
Salata de morcovi, cu patrunjel si seminte
Va propun o salata a carei idee mi-a venit datorita excelentului untdelemn fabricat de Marius [...]
8 Comentarii
Pui cu cartofi si salata gatit la Vita Cook
Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, cuptorul cu halogen si convectie de la [...]
5 Comentarii
Oua umplute cu peste afumat si masline
Craciunul se apropie, asa ca lumea incepe sa caute pe Internet retete de sarmale, salata [...]
8 Comentarii
La gatit cu Vita Cook – partea 6
Peste cu curry Iata o noua reteta gatita cu Vita Cook, un cuptor a carui [...]
28 Comentariu
nov.
La gatit cu Vita Cook – partea 2
Piept de pui cu cartofi Asa cum am promis anterior, revin cu noutati despre Vita [...]
13 Comentarii
Salata de paste cu peste afumat
Iata o reteta foarte simpla si rapida, mai ales daca se intampla sa aveti prin [...]
6 Comentarii
Rechin cu salata de orez
Carnea de rechin este densa si foarte gustoasa. Salata de orez face ca preparatul sa [...]
7 Comentarii
Omleta cu somon afumat
Stim cu totii ca omleta este o chestie simpla atunci cand este facuta cum trebuie. [...]
9 Comentarii
Ciuperci Alcor
Cum in ultimul timp fac experimente cu amestecuri de condimente, amestecuri pe care eu le [...]
15 Comentarii
Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume, [...]
14 Comentarii
7 arome romanesti – amestec de tip pasta
În articolul anterior am descris considerentele pe baza carora am abordat crearea unui amestec de [...]
51 Comentariu
Salata de pui cu portocale si migdale
Orezul, portocalele si migdalele sunt trei dintre ingredientele care fac fala bucatariei spaniole. Coincidenta sau [...]
15 Comentarii
Porc cu chimen si cartofi noi
Imi petrec cea mai mare parte a timpului liber in noul meu “laborator”, unde am [...]
8 Comentarii
Salata de andive cu stafide si nuci
Oameni buni, mi-e tare dor de o “gateala”, dar mai am vreo saptamana de asteptat. [...]
6 Comentarii
Andive cu salata crocant-cremoasa
Trebuie sa marturisesc ca m-am chinuit ceva sa gatesc titlul acestei retete. Imi trebuia o [...]
11 Comentarii
Marinada pentru carnea de miel
Cum foarte multa lume gateste miel astazi si maine, va recomand o marinada interesanta si [...]
19 Comentarii