Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: mustar

Orez cu lapte de cocos si creveti

Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]

11 Comentarii

Pui Vindaloo

Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]

17 Comentarii

Salata cu branza mozzarella si nuci

Oameni buni, supermarketurile astea au si partea lor buna. Gasesti in ele ingrediente care nu [...]

17 Comentarii

Orez cu naut

Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]

32 Comentariu

Pe scurt despre vinegreta (1)

Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi [...]

9 Comentarii

Maioneza – scurt istoric, preparare si sosuri derivate

Wikipedia sustine ca reteta maionezei a fost adusa în Franta din orasul Mahon, din insula [...]

11 Comentarii

Oua umplute cu somon afumat

Este o varianta de oua umplute cu gust deosebit, in acelasi timp fin si robust. [...]

19 Comentarii

Salata de andive cu nuci si branza Gorgonzola

Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa. Combinatia de gusturi si arome dintre [...]

28 Comentariu

Paste picante cu bacon

Este o salata foarte usor de preparat, rapida si bine echilibrata ca nutrienti, arome, gusturi [...]

46 Comentariu

Salata de andive cu somon afumat

Salata este delicioasa, plina de culoare, decorativa si se prepara foarte rapid. Gustul usor amarui [...]

19 Comentarii

Salata Olivier

Exista multe versiuni ele retetei inventate de francezul Lucien Olivier, in jurul anului 1860, pe [...]

7 Comentarii

Salata cu paste, fasole si ciuperci

Aceasta salata este pentru cei care tin post zilele acestea si isi doresc, totusi, sa [...]

9 Comentarii

Vita cu ciupercute si fasole

O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu [...]

6 Comentarii

Carbonnade flamande

Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]

5 Comentarii

Salata romaneasca de vinete

Nu avem noi cea mai tare bucatarie. Nu este nici din cale afara de sanatoasa, [...]

25 Comentariu

Salata siciliana cu paste

Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara [...]

6 Comentarii

Salata cu orez si rosii cherry

Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert. In [...]

Pui tunisian cu orez

Este o reteta in stil nord african, ce imbina influentele arabe cu cele mediteraneene. Este [...]

5 Comentarii

Salata de creveti cu orez si mar

Este o reteta simpla si decorativa, cu gust deosebit. In loc de creveti, se poate [...]

2 Comentarii

Pui cu salata de cuscus

Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare. [...]

3 Comentarii

Somon cu vinegreta

Este o reteta foarte simpla, usoara si plina de gust. Daca nu gasiti spanac proaspat, [...]

2 Comentarii

Tonkatsu

Aceasta reteta are si varianta video. Tonkatsu inseamna cotlet de porc. Desi aceasta reteta a [...]

9 Comentarii

Ras-El-Hanout – un surprinzator amestec de mirodenii

Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]

10 Comentarii

Curry – amestec de mirodenii

Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]

2 Comentarii

Copane de pui cu coriandru si mustar

Este o reteta simpla si aromata, al carui secret este inglobarea jeleului de mere (se [...]

3 Comentarii

Oua umplute – reteta de baza

  Ouale umplute erau preferatele mele pe vremea cand inca imi gatea mama, adica acum [...]

14 Comentarii

Pui cu ienibahar

Carnea este marinata intr-un amestec tipic Caraibelor, numit jerk. Acesta contine, in mod traditional, ienibahar, [...]

2 Comentarii