blog de Gastronomie
Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]
11 Comentarii
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]
17 Comentarii
Oameni buni, supermarketurile astea au si partea lor buna. Gasesti in ele ingrediente care nu [...]
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]
Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi [...]
9 Comentarii
Wikipedia sustine ca reteta maionezei a fost adusa în Franta din orasul Mahon, din insula [...]
Este o varianta de oua umplute cu gust deosebit, in acelasi timp fin si robust. [...]
19 Comentarii
Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa. Combinatia de gusturi si arome dintre [...]
Este o salata foarte usor de preparat, rapida si bine echilibrata ca nutrienti, arome, gusturi [...]
Salata este delicioasa, plina de culoare, decorativa si se prepara foarte rapid. Gustul usor amarui [...]
Exista multe versiuni ele retetei inventate de francezul Lucien Olivier, in jurul anului 1860, pe [...]
7 Comentarii
Aceasta salata este pentru cei care tin post zilele acestea si isi doresc, totusi, sa [...]
O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu [...]
6 Comentarii
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]
5 Comentarii
Nu avem noi cea mai tare bucatarie. Nu este nici din cale afara de sanatoasa, [...]
Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara [...]
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert. In [...]
Este o reteta in stil nord african, ce imbina influentele arabe cu cele mediteraneene. Este [...]
Este o reteta simpla si decorativa, cu gust deosebit. In loc de creveti, se poate [...]
2 Comentarii
Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare. [...]
3 Comentarii
Este o reteta foarte simpla, usoara si plina de gust. Daca nu gasiti spanac proaspat, [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Tonkatsu inseamna cotlet de porc. Desi aceasta reteta a [...]
Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]
10 Comentarii
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]
Este o reteta simpla si aromata, al carui secret este inglobarea jeleului de mere (se [...]
Ouale umplute erau preferatele mele pe vremea cand inca imi gatea mama, adica acum [...]
14 Comentarii
Carnea este marinata intr-un amestec tipic Caraibelor, numit jerk. Acesta contine, in mod traditional, ienibahar, [...]