Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: mustar
Orez cu lapte de cocos si creveti
Iata o reteta foarte aromata, cu gust “rotund” si bogat, condimentata in mod echilibrat. Orezul [...]
11 Comentarii
Pui Vindaloo
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India [...]
17 Comentarii
Salata cu branza mozzarella si nuci
Oameni buni, supermarketurile astea au si partea lor buna. Gasesti in ele ingrediente care nu [...]
17 Comentarii
Orez cu naut
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]
32 Comentariu
feb.
Pe scurt despre vinegreta (1)
Literatura de specialitate considera vinegreta a fi unul dintre sosurile importante ale gastronomiei occidentale (alaturi [...]
9 Comentarii
Maioneza – scurt istoric, preparare si sosuri derivate
Wikipedia sustine ca reteta maionezei a fost adusa în Franta din orasul Mahon, din insula [...]
11 Comentarii
ian.
Oua umplute cu somon afumat
Este o varianta de oua umplute cu gust deosebit, in acelasi timp fin si robust. [...]
19 Comentarii
Salata de andive cu nuci si branza Gorgonzola
Este o reteta extrem de simpla, dar foarte gustoasa. Combinatia de gusturi si arome dintre [...]
28 Comentariu
Paste picante cu bacon
Este o salata foarte usor de preparat, rapida si bine echilibrata ca nutrienti, arome, gusturi [...]
46 Comentariu
Salata de andive cu somon afumat
Salata este delicioasa, plina de culoare, decorativa si se prepara foarte rapid. Gustul usor amarui [...]
19 Comentarii
Salata Olivier
Exista multe versiuni ele retetei inventate de francezul Lucien Olivier, in jurul anului 1860, pe [...]
7 Comentarii
Salata cu paste, fasole si ciuperci
Aceasta salata este pentru cei care tin post zilele acestea si isi doresc, totusi, sa [...]
9 Comentarii
Vita cu ciupercute si fasole
O alta reteta simpla si destul de rapida, excelenta alaturi de sosul de vin rosu [...]
6 Comentarii
Carbonnade flamande
Aceasta tocana este una dintre emblemele bucatariei flamande. Gustul sau variaza de la o regiune [...]
5 Comentarii
Salata romaneasca de vinete
Nu avem noi cea mai tare bucatarie. Nu este nici din cale afara de sanatoasa, [...]
25 Comentariu
Salata siciliana cu paste
Este o combinatie plina de culori, foarte aromata si cu un gust delicios. Se prepara [...]
6 Comentarii
Salata cu orez si rosii cherry
Este o reteta extrem de simpla, care foloseste orezul cu bob lung, gata fiert. In [...]
Pui tunisian cu orez
Este o reteta in stil nord african, ce imbina influentele arabe cu cele mediteraneene. Este [...]
5 Comentarii
Salata de creveti cu orez si mar
Este o reteta simpla si decorativa, cu gust deosebit. In loc de creveti, se poate [...]
2 Comentarii
Pui cu salata de cuscus
Este o reteta nord africana, tipic mediteraneana. Foloseste ingrediente proaspete si este plina de culoare. [...]
3 Comentarii
iul.
Somon cu vinegreta
Este o reteta foarte simpla, usoara si plina de gust. Daca nu gasiti spanac proaspat, [...]
2 Comentarii
Ras-El-Hanout – un surprinzator amestec de mirodenii
Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau [...]
10 Comentarii
Curry – amestec de mirodenii
Curry nu este, asa cum v-ati fi putut inchipui, un amestec de mirodenii de origine [...]
2 Comentarii
mai
Copane de pui cu coriandru si mustar
Este o reteta simpla si aromata, al carui secret este inglobarea jeleului de mere (se [...]
3 Comentarii
Oua umplute – reteta de baza
Ouale umplute erau preferatele mele pe vremea cand inca imi gatea mama, adica acum [...]
14 Comentarii
Pui cu ienibahar
Carnea este marinata intr-un amestec tipic Caraibelor, numit jerk. Acesta contine, in mod traditional, ienibahar, [...]
2 Comentarii