mustar | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata verde cu somon afumat si crutoane

Salata este foarte simpla si ofera o combinatie inspirata de gusturi. Somonul afumat se potriveste bine cu dressing-ul dulce-acrisor-picant, aromatizat cu verdeturi, iar Parmesanul presarat deasupra da gustului adancime si rafinament. Contrastul de texturi dintre somonul fraged si crutoanele si salata crocante este si el o calitate in plus.Salata verde cu somon afumat si crutoane
(more…)

Citeste tot

Bucătăria olandeză – paradoxul frugalităţii creative (partea 3)

Iată-ne şi la ultimul episod al serialului dedicat bucătăriei olandeze. Prezumtiv inexistentă, ea dovedeşte că, în ciuda resurselor limitate, munca, educaţia şi imaginaţia pot face minuni. Astăzi, unii dintre cei mai mari bucătari ai lumii sunt olandezi, iar bucătăria olandeză este, din păcate, mult mai bine cunoscută în lume şi mult mai bine reprezentată decât a noastră. Să las însă regretele şi să revin la tema episodului de astăzi: bucătăriile regionale olandeze.
(more…)

Citeste tot

Orez cu fasole

Aceasta reteta are si varianta video.

Reteta de fata este una de post, ea combinand orezul (carbohidraţi) cu fasole (proteine), adica una dintre combinatiile favorite ale vegetarienilor. Cel mai interesant lucru la aceasta reteta este metoda de asezonare, care da combinaţiei de orez şi fasole – una mai curand “boanta” ca gust – un plus insemnat de savoare si de micronutrienti.


(more…)

Citeste tot