mustar | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Orez cu baghar, ciuperci si pui

Sper ca va mai aduceti aminte de “baghar”. Aceasta tehnica indiana de asezonare ne poate fi folositoare si noua, mai ales acum cand se apropie doua sarbatori majore.

Noi, romanii, gatim de obicei ca apucatii atunci cand avem musafiri, sau de sarbatori. La noi masa trebuie sa geama de bucate, si de cele mai multe ori ramane destula mancare de pe o zi pe alta. Ma gandesc ca ar fi folositoare o reteta care poate valorifica aceste resturi, ramasite, prisoase sau cum vreti sa le numim.
(more…)

Citeste tot

Creveti cu tri-vinegreta

Pun pariu ca va intrebati ce este cu acest “tri” alaturat vinegretei. Ei bine, aceasta reteta a mea foloseste vinegreta in trei posturi diferite: ca marinada, ca sos pentru fructe de mare si ca dressing.

Crevetii ies excelent, foarte gustosi, aromati… m-as aventura sa spun ca aveti aici un foarte bun antreu pentru o masa mai deosebita.
(more…)

Citeste tot

Salata de morcovi, cu patrunjel si seminte

Va propun o salata a carei idee mi-a venit datorita excelentului untdelemn fabricat de Marius Nastasa, despre care v-am vorbit intr-un articol anterior. Surprinzator, acest untdelemn merge bine nu doar cu semintele de floarea-soarelui, lucru anticipat probabil de toata lumea, ci chiar cu maslinele. In mod sigur nu atat de bine ca un ulei de masline, dar asocierea este totusi excelenta.
Vinegretea astfel preparata, cu untdelemn si suc de portocale, aromata cu usturoi si mustar, da salatei un gust deosebit.

(more…)

Citeste tot

Oua umplute cu peste afumat si masline

Craciunul se apropie, asa ca lumea incepe sa caute pe Internet retete de sarmale, salata de boeuf, carnati pe varza, fripturi si… oua umplute. Ca o curiozitate, retetele de oua umplute sunt cele mai accesate de pe blogul meu. Am deja cateva variante si poate nu strica sa va ofer inca una, pe care o tin in rezerva de aproape un an. Cred ca i-a venit timpul.

(more…)

Citeste tot

Salata de paste cu peste afumat

Iata o reteta foarte simpla si rapida, mai ales daca se intampla sa aveti prin casa niste ardei copti, preparati cu o zi inainte, sau cumparati la borcan. Aceasta salata se poate servi ca mic dejun, ca gustare la masa de pranz, sau ca cina rapida si usoara. Gustul si aroma sunt destul de fine, bine echilibrate. Maslinele verzi din reteta pot fi umplute cu migdale, ardei, ansoa, usturoi etc.

(more…)

Citeste tot