nahm prik | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre pasta de creveti

Ca si in cazul sosului de peste, bucataria thailandeza nu ar fi ceea ce este fara „gkabpi”, pasta de creveti fermentati, densa, de culoare bruna, cu miros intens si iute, pe care marea majoritate a europenilor, neacomodati, il vor gasi prea puternic, chiar respingator.
(mai mult…)

Citeste tot

Paste de curry thailandeze

Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucătăria thailandeză, şi pentru bucătăriile etnice influenţate de aceasta (paste similare de curry se folosesc şi în Laos, Cambodgia, Vietnam, Myanmar, Indonezia).
Există foarte multe tipuri de paste de curry, cele mai populare fiind cele trei denumite după culoarea lor (roşie, verde şi galbenă), la care se adaugă pasta de curry panaeng (sau panang) şi cea masaman, plus alte câteva tipuri (pastă acrişoară, liang şi de ardei iuţi prăjiţi).
(mai mult…)

Citeste tot