namul | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Pe scurt despre cartofii dulci

Nu sunt vreun specialist în cartofii dulci, totuşi i-am gătit de câteva ori. Cum în blog, dar şi în viaţa personală, mi s-au pus adesea întrebări de genul: „Ce sunt ăia cartofi dulci? Pui zahăr peste ei?”, „Unde se găsesc cartofi dulci? Nu am văzut niciodată!” şi altele asemenea, mi-am zis că oricât de puţin ştiu eu despre ei, tot este mai mult decât ştiu mulţi alţii, aşa că ajutându-mă de documentaţia existentă şi de comentariile lui Marius Delaepicentru (chimist şi bucătar român trăitor şi truditor la Hiroshima, patron de restaurant, constant vizitator şi sporadic comentator pe blogul meu) vă ofer acest mic articolaş, în speranţa că voi trezi curiozitatea şi interesul unora dintre cititori.
(mai mult…)

Citeste tot

Bucătăria coreeană – partea 2

Unul dintre evenimentele care au revoluţionat bucătăria coreeană a fost introducerea ardeiului iute, în secolul XVI. În 1592 şi 1597, japonezii au invadat Coreea, dar au fost în cele din urmă învinşi cu ajutor din partea Chinei. Preoţii catolici din Portugalia, care însoţeau trupele japoneze, au adus cu ei ardei iuţi şi seminţe, preluate de la spanioli, care le-au adus din America.
(mai mult…)

Citeste tot