Napoli | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Acasă la pizza

Personal nu mă omor după pizza. Cred că mănânc una la 2-3 ani, adica m-aş putea lipsi de ea liniştit. Totuşi, nu pot să nu remarc popularitatea ei la noi, mai ales in ultimii 5-10 ani. Mai mult, pot chiar să mi-o explic: pizza este relativ ieftină, comodă (se poate mânca chiar mergand pe strada), săţioasă, gustoasă (pentru majoritatea), uşor disponibilă şi se prepară rapid. Într-un cuvânt, este un aliment extrem de potrivit celor care sunt ocupaţi, veşnic în lipsă de timp, grăbiţi, preocupaţi mai mult să-şi stingă rapid foamea, decât să respecte ritualul şi să accepte preţul unei mese bune.
Pizzeria Brandi - Napoli, 2011
(mai mult…)

Citeste tot

Mâncătorii de paste

Dacă vă număraţi printre cei care preferă oraşe ca Viena, Frankfurt sau Zurich, este posibil ca Napoli să nu vă placă. Nu este caracterizat, nici pe departe, de curăţenia cvasi-farmaceutică din oraşele germano-austriece-elveţiene şi nici nu pare a fi guvernat de aceleaşi legi, fie ele juridice, fie naturale. Este un oraş aglomerat, destul de murdar, plin de „cicatricele” lăsate de nenumăratele străzi şi imobile aflate în reparaţie, cu o circulaţie haotică, demnă de Istanbul sau Bangkok, cu câini vagabonzi şi cerşetori.
(mai mult…)

Citeste tot