Nasi Goreng | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Bucătăria olandeză – paradoxul frugalităţii creative (partea 2)

Bucătăria olandeză – influenţe

Continuăm astăzi seria articolul despre bucătăria olandeză şi ne vom ocupa, foarte pe scurt, de modul în care a fost influenţată de culturile cu care a venit în contact şi de felul în care acestea au fost integrate. Acest proces continuă şi acum, atât datorită emigranţilor cât şi datorită globalizării şi accesului larg la informaţie.

În primul episod au fost amintite influenţele burgunde şi franceze, astăzi vom evidenţia influenţele mai exotice.
(mai mult…)

Citeste tot

Bucătăria indoneziană (1)

Scurt istoric
Indonezia este formată din mai mult de 13.500 de insule, dintre care nu sunt locuite nici măcar jumătate, căci sunt prea mici, sau prea sărace ca să suporte aşezări omeneşti. Java, Bali, Sumatra, Kalimantan, Borneo, Sulawesi şi Noua Guinee sunt printre cele mai mari. Java, de pildă, are peste 80 de milioane de locuitori, adică o treime din totalul populaţiei întregului arhipeleag.
(mai mult…)

Citeste tot

Nasi Goreng

In indoneziana si malaeziana, nasi inseamna orez gatit, iar goreng inseamna prajit. Nasi Goreng este, probabil, cea mai cunoscuta reteta indoneziana. Exista in extrem de multe variante, dar toate au in comun folosirea orezului gatit anterior.

(mai mult…)

Citeste tot