Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: naut

Curry de naut cu baghar

Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si [...]

6 Comentarii

Chana masala

Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]

8 Comentarii

Cum se gatesc leguminoasele uscate

Legumele uscate – cum le gatim? Fasolea, mazarea, nautul, bobii si lintea, cunoscute si ca [...]

8 Comentarii

La masa cu stramosii – Bizantul (7)

În episodul de astazi, din nou despre preferintele alimentare ale bizantinilor, despre ingredientele lor preferate [...]

2 Comentarii

Pe scurt despre rehidratarea alimentelor uscate

Prin uscare alimentele îsi concentreaza gustul si, pierzand apa, scad în greutate; uscarea duce la [...]

8 Comentarii

La masa cu stramosii – India (16)

În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (15)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (14)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]

7 Comentarii

Pe scurt despre milagu podi

Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]

10 Comentarii

Pe scurt despre pulusu podi

Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]

14 Comentarii

Pe scurt despre kholombo

Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si [...]

4 Comentarii

La masa cu stramosii: Mesopotamia (4)

Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand [...]

15 Comentarii

Bulete de naut cu orez

Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul [...]

9 Comentarii

Hidratarea pe întelesul tuturor

Am stat mult pe ganduri încercand sa gasesc cea mai potrivita denumire pentru aceasta operatie [...]

17 Comentarii

O seara la Biscuit

Ce este Biscuit? Un magazin cochet si foarte bine situat, în plin centru al Bucurestiului, [...]

25 Comentariu

Orez cu naut

Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]

32 Comentariu

Pe scurt despre leguminoase – partea 3: LINTE, NĂUT si MAZĂRE

Pe langa fasole, lintea si mazarea sunt alimente extrem de importante. Cei care iubesc bucataria [...]

6 Comentarii