blog de Gastronomie
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si [...]
6 Comentarii
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
8 Comentarii
Legumele uscate – cum le gatim? Fasolea, mazarea, nautul, bobii si lintea, cunoscute si ca [...]
În episodul de astazi, din nou despre preferintele alimentare ale bizantinilor, despre ingredientele lor preferate [...]
2 Comentarii
Prin uscare alimentele îsi concentreaza gustul si, pierzand apa, scad în greutate; uscarea duce la [...]
În episodul de astazi si cel viitor va voi oferi o scurta descriere a bucatariei [...]
4 Comentarii
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
7 Comentarii
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
10 Comentarii
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
14 Comentarii
Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si [...]
Agricultura si vanatoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltasera deja o agricultura intensiva, cuprinzand [...]
15 Comentarii
Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul [...]
9 Comentarii
Am stat mult pe ganduri încercand sa gasesc cea mai potrivita denumire pentru aceasta operatie [...]
17 Comentarii
Ce este Biscuit? Un magazin cochet si foarte bine situat, în plin centru al Bucurestiului, [...]
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]
Pe langa fasole, lintea si mazarea sunt alimente extrem de importante. Cei care iubesc bucataria [...]