blog de Gastronomie
Aceasta reteta este o adaptare dupa retetele de chana masala (sau chole masala) indiene si [...]
6 Comentarii
Chana masala – un curry aromat cu naut (reteta indiana) Acest preparat, cunoscut si sub [...]
8 Comentarii
Legumele uscate – cum le gătim? Fasolea, mazărea, năutul, bobii şi lintea, cunoscute şi ca [...]
În episodul de astăzi, din nou despre preferinţele alimentare ale bizantinilor, despre ingredientele lor preferate [...]
2 Comentarii
Prin uscare alimentele îşi concentrează gustul şi, pierzând apă, scad în greutate; uscarea duce la [...]
În episodul de astăzi şi cel viitor vă voi oferi o scurtă descriere a bucătăriei [...]
4 Comentarii
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continuă seria bucătăriilor regionale ale ţării, [...]
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
7 Comentarii
Bucătăria sud-indiană a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucătăriile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
10 Comentarii
Pulusu podi Deşi am mai vorbit despre alte câteva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
14 Comentarii
Vă propun astăzi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul şi [...]
Agricultura şi vânătoarea Pe la anii 5000 î.H. sumerienii dezvoltaseră deja o agricultură intensivă, cuprinzând [...]
15 Comentarii
Aveti in fata una dintre putinele mele retete care sunt oarecum consumatoare de timp. Preparatul [...]
9 Comentarii
Am stat mult pe gânduri încercând să găsesc cea mai potrivită denumire pentru această operaţie [...]
17 Comentarii
Ce este Biscuit? Un magazin cochet şi foarte bine situat, în plin centru al Bucureştiului, [...]
Nautul, numit de indieni “channa dal”, este un ingredient ce contine multe proteine si fibre. [...]
Pe lângă fasole, lintea şi mazărea sunt alimente extrem de importante. Cei care iubesc bucătăria [...]