Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: nuca de cocos
Escala în Caraibe
Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu...
Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)
Introducere Cred ca termenul „acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii;...
4 Comentarii
Curry de pui cu miez de nuca de cocos
Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile...
2 Comentarii
Pe scurt despre chammanthi podi
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului...
6 Comentarii
La masa cu stramosii – India (14)
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...
4 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (6)
Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria...
3 Comentarii
Pe scurt despre milagu podi
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...
10 Comentarii
Pui crocant cu ananas
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care...
35 Comentariu
Pe scurt despre pulusu podi
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens...
14 Comentarii
Dukka – amestec egiptean pentru asezonare
„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci...
4 Comentarii
Fotografii de pe papamond (6)
Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...
7 Comentarii
Pe scurt despre kholombo
Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si...
4 Comentarii
Zanzibar – exotism si rafinament culinar (2)
Astazi cea de-a doua si ultima parte a articolului despre Zanzibarul culinar. Voi trece în...
11 Comentarii
Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci
Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru...
6 Comentarii
Curry de pui cu mustar
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai...
11 Comentarii
Banane prajite
Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt...
17 Comentarii
Bulete de orez picante
Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in...
11 Comentarii
Pe scurt despre uleiul din nuca de cocos
Uleiul de cocos este relativ necunoscut pe piata noastra, desi a început sa fie comercializat...
38 Comentariu
Inghetata cu nuca de cocos si vanilie
Au inceput caldurile, iar mie imi sunt profund nesuferite. Incerc sa-mi indulcesc suferinta racorindu-ma cu...
10 Comentarii
Inghetata de nuca de cocos cu limeta
Jamaicanii au la indemana o mare varietate de fructe tropicale cu care dau aroma inghetatelor....
6 Comentarii
Peste in crusta de nuca de cocos
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte...
6 Comentarii
Saveur Faire 5: Bucatarie jamaicana
Sambata, 26 iunie 2010, la ora 11:00, puteti veni sa luati pranzul si sa ascultati...
10 Comentarii
Ananas cu sirop si iaurt
Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta...
6 Comentarii
Saveur Faire episodul 4: Bucatarie thailandeza (avanpremiera)
Maine este o zi plina pentru mine. Prezint al patrulea episod al seriei “Saveurs faire”,...
2 Comentarii
Noi retete video
In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la...
7 Comentarii
Laptele de cocos – ingredient obligatoriu in bucataria sud-est asiatica
Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos,...
11 Comentarii