Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: nuca de cocos

Escala în Caraibe

Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu...

Pe scurt despre acoperirea alimentelor (coating)

Introducere Cred ca termenul „acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii;...

4 Comentarii

Curry de pui cu miez de nuca de cocos

Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile...

2 Comentarii

Pe scurt despre chammanthi podi

Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului...

6 Comentarii

La masa cu stramosii – India (14)

Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii,...

4 Comentarii

La masa cu stramosii – India (7)

Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...

7 Comentarii

La masa cu stramosii – India (6)

Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria...

3 Comentarii

Pe scurt despre milagu podi

Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format;...

10 Comentarii

Pui crocant cu ananas

Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care...

35 Comentariu

Pe scurt despre pulusu podi

Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens...

14 Comentarii

Dukka – amestec egiptean pentru asezonare

„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci...

4 Comentarii

Fotografii de pe papamond (6)

Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele...

7 Comentarii

Pe scurt despre kholombo

Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si...

4 Comentarii

Zanzibar – exotism si rafinament culinar (2)

Astazi cea de-a doua si ultima parte a articolului despre Zanzibarul culinar. Voi trece în...

11 Comentarii

Kumban Daal – Curry de linte cu ciuperci

Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru...

6 Comentarii

Curry de pui cu mustar

Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai...

11 Comentarii

Banane prajite

Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt...

17 Comentarii

Bulete de orez picante

Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in...

11 Comentarii

Pe scurt despre uleiul din nuca de cocos

Uleiul de cocos este relativ necunoscut pe piata noastra, desi a început sa fie comercializat...

38 Comentariu

Inghetata cu nuca de cocos si vanilie

Au inceput caldurile, iar mie imi sunt profund nesuferite. Incerc sa-mi indulcesc suferinta racorindu-ma cu...

10 Comentarii

Pui jamaican cu fructe

Aceasta reteta are si varianta video Supermarketurile au inceput sa ofere o gama relativ diversificata...

22 Comentariu

Inghetata de nuca de cocos cu limeta

Jamaicanii au la indemana o mare varietate de fructe tropicale cu care dau aroma inghetatelor....

6 Comentarii

Peste in crusta de nuca de cocos

Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte...

6 Comentarii

Saveur Faire 5: Bucatarie jamaicana

Sambata, 26 iunie 2010, la ora 11:00, puteti veni sa luati pranzul si sa ascultati...

10 Comentarii

Ananas cu sirop si iaurt

Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta...

6 Comentarii

Saveur Faire episodul 4: Bucatarie thailandeza (avanpremiera)

Maine este o zi plina pentru mine. Prezint al patrulea episod al seriei “Saveurs faire”,...

2 Comentarii

Noi retete video

In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la...

7 Comentarii

Banane cu nuca de cocos si sos caramel

Este un desert usor, foarte aromat si extrem de gustos, tipic bucatariilor din sud-estul Asiei....

4 Comentarii

Laptele de cocos – ingredient obligatoriu in bucataria sud-est asiatica

Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos,...

11 Comentarii