blog de Gastronomie
Se pare ca iarna se apropie cu pasi din ce în ce mai hotarati. Nu [...]
Introducere Cred ca termenul “acoperire” va mira. Recunosc ca nu este unul uzitat prin bucatarii; [...]
4 Comentarii
Acest preparat condimentat este un curry thailandez verde. Va reamintesc ca, in mod traditional, curry-urile [...]
2 Comentarii
Am mai vorbit pe acest blog despre multe amestecuri de mirodenii întalnite în bucataria subcontinentului [...]
6 Comentarii
Acest nou episod al articolului dedicat culturii culinare indiene continua seria bucatariilor regionale ale tarii, [...]
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
7 Comentarii
Revenim la serialul dedicat formarii bucatariei indiene cu acest al saselea episod, care prezinta istoria [...]
3 Comentarii
Bucataria sud-indiana a fost prima, cronologic vorbind, dintre bucatariile regionale ale Indiei care s-a format; [...]
10 Comentarii
Aceasta reteta are si varianta video. Serial realizat in colaborare cu WineRo. Aceasta reteta care [...]
Pulusu podi Desi am mai vorbit despre alte cateva amestecuri de mirodenii folosite în imens [...]
14 Comentarii
„Dukka”, sau „dukkah”, ori chiar „duqqa”, este un amestec egiptean, care consta din alune, nuci [...]
Am adunat de-a lungul anilor cateva mii de fotografii legate de mancare, parte dintre ele [...]
Va propun astazi un nou amestec de mirodenii indian: pudra kholombo. Nu este primul si [...]
Astazi cea de-a doua si ultima parte a articolului despre Zanzibarul culinar. Voi trece în [...]
11 Comentarii
Acest curry este un daal, adica un preparat pe baza de leguminoase (in cazul nostru [...]
Acest curry este un preparat originar din Bengal, unde mustarul este unul dintre cele mai [...]
Bananele sunt un ingredient culinar popular in bucataria chineza, iar deserturile preparate cu ele sunt [...]
17 Comentarii
Am publicat multe retete asiatice din care v-ati putut da seama de importanta orezului in [...]
Uleiul de cocos este relativ necunoscut pe piata noastra, desi a început sa fie comercializat [...]
Au inceput caldurile, iar mie imi sunt profund nesuferite. Incerc sa-mi indulcesc suferinta racorindu-ma cu [...]
Aceasta reteta are si varianta video Supermarketurile au inceput sa ofere o gama relativ diversificata [...]
Jamaicanii au la indemana o mare varietate de fructe tropicale cu care dau aroma inghetatelor. [...]
Iata o alta reteta gatita de mine la “Saveur Faire 5 – Bucatarie jamaicana”. Foarte [...]
Sambata, 26 iunie 2010, la ora 11:00, puteti veni sa luati pranzul si sa ascultati [...]
Acest desert este foarte rapid si simplu si foloseste ingrediente tipic sud-est asiatice: cocos, limeta [...]
Maine este o zi plina pentru mine. Prezint al patrulea episod al seriei “Saveurs faire”, [...]
In urma cu doua zile am facut rost de unele dintre vechile filmari facute la [...]
Este un desert usor, foarte aromat si extrem de gustos, tipic bucatariilor din sud-estul Asiei. [...]
Marturisesc ca am fost oarecum reticent cand am folosit pentru prima oara laptele de cocos, [...]