Retete culinare & Gastronomie cu Radu Popovici. Gatim cu: nucsoara
Placintele cu smochine si curmale
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate,...
Carnati de porc cu cascaval afumat
Carnati de porc (facuti in casa) – Reteta cu cascaval afumat Carnatii de porc sunt...
Sufleuri cu branzeturi si cepsoara
Sufleurile sunt preparate pretentioase si fine. Sunt, de asemenea, delicioase. Exista o mare varietate de...
Prepelite umplute, servite cu sos brun si cartofi Duchesse
Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita...
4 Comentarii
Mousse-mozaic din ficat de gasca, servit cu dulceata de ceapa si piper roz
Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul...
Pollo all’arancia alla catanese
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi,...
4 Comentarii
Melci cu umplutura de curmale, smochine si stafide
Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci...
3 Comentarii
Ardei umpluti cu cascaval afumat si bacon
Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand...
Graten de paste cu branza si piper roz
Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine...
4 Comentarii
Graten de cartofi cu trei feluri de branza
Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru...
2 Comentarii
Carnati stil Cotechino
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si...
2 Comentarii
Tarte cu praz si bacon
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse...
2 Comentarii
Mousse de ficatei de pui cu trufe si confit de ceapa
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin...
2 Comentarii
Tagliatelle cu broccoli si nucsoara
Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va...
Gnocchi cu chorizo si branzeturi
Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco:...
A fost "Drumul Mirodeniilor: Indonezia", aprilie 2013
Vinerea care a trecut, 19 aprilie 2013, în locul pe care cu drag îl numesc...
Drumul Mirodeniilor – Prima escala: Indonezia
Cred ca deja multi dintre dumneavoastra sunt la curent cu fascinatia pe care o exercita...
5 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (2)
În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important...
2 Comentarii
Rulouri de pui cu prosciutto si Parmesan
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca...
8 Comentarii
Grenada – o bucatarie "exploziva" (1)
Introducere Va întrebati probabil de ce ma ocup de bucataria acestei insule aparent insignifianta, cand...
2 Comentarii
Pate de ficat cu trufe
Sigur ca nimic nu egaleaza un foie gras de calitate buna, dar acest pate preparat...
6 Comentarii
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am...
6 Comentarii
Gnocchi cu bacon
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati,...
4 Comentarii
Graten de conopida si broccoli cu bacon crocant
Reteta este simpla si usor de gatit. Preparatul final este deosebit de gustos si de...
7 Comentarii
Pe scurt despre amestecul de mirodenii “aleppo”
Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de...
5 Comentarii
Supa-crema de dovleac cu usturoi
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata...
9 Comentarii
Tortelloni cu trufe
Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta...
10 Comentarii
La masa cu stramosii – India (7)
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate...
7 Comentarii
La masa cu stramosii – India (3)
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca...
2 Comentarii
Conchiglione cu creveti si doua sosuri
Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care...
24 Comentariu
Paste cu iaurt si dulceata
Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul...
92 Comentariu
Pe scurt despre tsire
Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state...
5 Comentarii
Tagliatelle cu ciupercute si nucsoara
Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru....
6 Comentarii
Shish Taouk
Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane....
13 Comentarii
Supa de pui cu migdale
Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar...
7 Comentarii
Salata de cuscus cu fructe
Incercati aceasta salata si ma veti pomeni de bine. Dar incercati-o pe vreme torida, de...
13 Comentarii
Supa picanta de pui cu ciuperci
Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de...
21 Comentariu
Curry de peste cu rosii si lapte de cocos
Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire...
4 Comentarii
Penne all’Alfredo
Penne all’Alfredo – preparat clasic de paste italiene Penne all’Alfredo este un preparat clasic de...
16 Comentarii
Tarta cu ceapa
Ceapa este un ingredient foarte popular in multe bucatarii europene, iar cea franceza i-a adus,...
15 Comentarii
Pe scurt despre chana masala
Ori de cate ori este posibil prefer sa-mi prepar singur amestecurile de condimente. Pe langa...
18 Comentarii
Pasta vindaloo – o mica bijuterie culinara
Ştiti deja ca sunt fascinat de combinatiile de condimente folosite în bucatariile din întreaga lume,...
14 Comentarii
7 arome romanesti – amestec de tip pudra
Am reusit sa gasesc timpul necesar unei mici serii de experimente îndreptate spre o idee...
55 Comentariu
Pui Jerk
Jerk este un amestec de condimente (de tip pasta, sau praf) specific jamaican, ale carui...
8 Comentarii
Baharat – de la libanezi la tunisieni
Deunazi, o colega de serviciu m-a întrebat daca bucataria libaneza este iute. Ştim cu totii,...
15 Comentarii
Quatre épices – patru arome într-una singura
Spuneam la un moment dat ca mix-urile de condimente sunt semnul unei bucatarii complexe si...
16 Comentarii
Berebere – arome etiopiene
Amestecurile de condimente sunt proprii bucatariilor rafinate, care s-au perfectionat prin mii de experimente si...
10 Comentarii
Pui Vindaloo
Carnea preparata in stil Vindaloo (preparat derivat din “carne vinha d’alhos”, reteta adusa in India...
17 Comentarii
Sos Bechamel – un rege in bucatarie
Sos Bechamel – sosul alb rege in bucatarie Sos Bechamel este sosul socotit regele sosurilor...
17 Comentarii
Advieh – arome iraniene
N-am mai povestit demult despre un amestec de condimente. Dupa curry, garam masala, herbes de...
27 Comentariu
Muttar Pulao – Pilaf cu legume si condimente
Este o varianta de pilaf vegetarian, preparata si condimentata in stil indian. Preparatul este foarte...
26 Comentariu
Orez bicolor cu carne de vita
Reteta este mai simpla decat pare si este extrem de aromata, satioasa si gustoasa. Preparatul...
17 Comentarii
Pastitsada
Cum m-am intors recent din Corfu, nu puteam scapa ocazia de a culege cateva retete...
Bucataria indoneziana (1)
Scurt istoric Indonezia este formata din mai mult de 13.500 de insule, dintre care nu...
Paste de curry thailandeze
Pastele de curry sunt ingrediente definitorii pentru bucataria thailandeza, si pentru bucatariile etnice influentate de...
7 Comentarii
Lasagne al forno
Este o reteta clasica italiana, destul de laborioasa si consumatoare de timp, dar rezultatul este...
6 Comentarii
Ras-El-Hanout – un surprinzator amestec de mirodenii
Ras-el-hanout este un amestec de mirodenii folosit în Orientul Mijlociu si nordul Africii. Numele sau...
10 Comentarii
- 1
- 2