blog de Gastronomie
Curmalele si smochinele sunt nelipsite din deserturile marocane. Umplutura acestor placintele, formata din fructe uscate, [...]
Carnati de porc (facuti in casa) – Reteta cu cascaval afumat Carnatii de porc sunt [...]
Sufleurile sunt preparate pretentioase si fine. Sunt, de asemenea, delicioase. Exista o mare varietate de [...]
Acest preparat provine din bucataria clasica franceza. Reteta nu este complicata in sine, dar necesita [...]
4 Comentarii
Ficatul de gasca cu trufe a fost dintotdeauna un preparat rafinat si delicios. Este unul [...]
Aceasta reteta reflecta influenta araba asupra bucatariei siciliene. Carnea este marinata cu mirodenii si ierburi, [...]
Umplutura de curmale si smochine este delicioasa. Nu are nevoie de adaus de zahar, ci [...]
3 Comentarii
Ardei umpluti Va rog sa nu-mi reprosati ca va prezint a treia reteta la rand [...]
Imi plac mult pastele, de orice fel. Sunt satioase, gustoase si foarte versatile. Nu-mi vine [...]
Iata o reteta pentru iubitorii de branzeturi. Camembertul cu gust delicat, branza cu mucegai albastru [...]
2 Comentarii
Cotechino di Modena (uneori scris si “coteghino” sau “cotecchino”) sunt carnati proaspeti, din carne si [...]
Va propun astazi o gustare simpla, dar delicioasa si prezentabila. Astfel de tarte, cu diverse [...]
Mai am pe blog o reteta destul de asemanatoare, dar cea de fata difera putin [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Weisswurst, in traducere “carnati albi”, sunt carnati bavarezi preparati [...]
Este vara, iar eu sunt cam rau de caldura, asa ca nu trebuie sa va [...]
Iata o reteta foarte simpla, la care am folosit cateva dintre produsele comercializate de Delaco: [...]
Vinerea care a trecut, 19 aprilie 2013, în locul pe care cu drag îl numesc [...]
Cred ca deja multi dintre dumneavoastra sunt la curent cu fascinatia pe care o exercita [...]
5 Comentarii
În acest al doilea si ultim episod al articolului dedicat culturii culinare din Grenada, important [...]
Am ales aceasta reteta in primul rand fiindca foloseste unele dintre ingredientele mele preferate, ca [...]
8 Comentarii
Introducere Va întrebati probabil de ce ma ocup de bucataria acestei insule aparent insignifianta, cand [...]
Sigur ca nimic nu egaleaza un foie gras de calitate buna, dar acest pate preparat [...]
6 Comentarii
Supa crema de cartofi dulci cu lapte de cocos – Reteta culinara din Tanzania Am [...]
Angajat fiind in ultima vreme cu lupta impotriva kilogramelor, am evitat sa mai mananc carbohidrati, [...]
Reteta este simpla si usor de gatit. Preparatul final este deosebit de gustos si de [...]
7 Comentarii
Amestecul de mirodenii “aleppo” îsi datoreaza aroma si gustul unui ingredient special, ardeiul iute de [...]
Astazi va prezint o reteta de toamna: o supa-crema de dovleac, consistenta si satioasa, aromatizata [...]
9 Comentarii
Pastele sunt unul dintre ingredientele mele preferate, iar retetele robuste si simple ma emotioneaza. Reteta [...]
10 Comentarii
Acest episod este, din motive de structurare a materialului, cel mai scurt dintre cele dedicate [...]
În acest episod, pe scurt, despre influentele exercitate asupra culturii sub-continentului indian de civilizatii ca [...]
Cu ocazia concediului petrecut la Napoli am cumparat o punga cu paste Conchiglione 102, care [...]
Va propun un desert, sa-i zicem, inventie proprie, conceput in fara vitrinei de la magazinul [...]
Tsire este un amestec de mirodenii specific Africii occidentale. Desi aceasta zona cuprinde 16 state [...]
Am gasit in supermarket ciupercute “champignon” tinere… cred ca majoritatea aveau cam 1-2 cm diametru. [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Imi plac mult pastele, si aceasta din mai multe [...]
Reteta este de origine turceasca si a fost preluata de libanezi in timpul ocupatiei otomane. [...]
13 Comentarii
Acest gen de supe provin din nordul Indiei si Pakistan. Este neobisnuita pentru noi, dar [...]
Incercati aceasta salata si ma veti pomeni de bine. Dar incercati-o pe vreme torida, de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Va propun o reteta extrem de simpla, rapida si [...]
Bucataria pakistaneza este una foarte interesanta, dar are ghinionul de a fi eclipsata adesea de [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este rapida si usor de facut, iar savoarea [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Tarhonul este aici aroma cheie care face deosebita aceasta [...]
Aceasta reteta are si varianta video. Reteta este plina de aroma si condimentata intr-un mod [...]
Va propun o varianta de curry din sudul Indiei, foarte aromata si gustoasa. Spre deosebire [...]
Iata din nou o reteta italieneasca extrem de simpla, originara, se pare, din regiunea Romei. [...]
16 Comentarii