nuoc cham | Retetele lui Radu - Gastronomie:

Salata de taitei cu ierburi proaspete

Taiteii de orez se gatesc extrem de repede si de simplu si sunt foarte potriviti ca sa formeze baza unei salate in care restul ingredientelor aduc aroma si gust. Taiteii fac salata satioasa, ii dau substanta si greutate, si preiau bine gustul dressing-ului.

Salata aceasta se poate servi ca gustare, ca fel de sine statator la un pranz usor sau la o cina de vara, sau ca insotitor de nadejde al unui stir-fry pe baza de pui, peste sau fructe de mare.
(mai mult…)

Citeste tot

Secretul bucătăriei cambodgiene – partea 3

În mod tradiţional cambodgienii mănâncă la o masă trei sau patru feluri. Fiecare fel individual este fie dulce, fie sărat, acrişor, sau amărui. Ardeii iuţi sunt de obicei serviţi separat, ca atare, sau ca sosuri picante (preparate cu sos de peşte, sau de soia, zahăr, suc de limetă si ardei iute tocat), fiecare mesean iuţind mâncarea după gustul său.
Creveti intinsi la uscat intr-un sat de pescari, pe lacul Ton Le Sap
(mai mult…)

Citeste tot

Sos Nuoc Cham

Nuoc cham este, fara indoiala, cel mai popular si cel mai cunoscut sos vietnamez, nelipsit de la masa. Gustul sau poate varia intre anumite limite, schimband proportiile intre sucul de limeta si sosul de peste, sau variind cantitatile de zahar, usturoi si ardei iute. Uleiul de susan este facultativ. Practic, fiecare familie vietnameza prepara propria sa varianta de nuoc cham.
Se potriveste cel mai bine cu pestele si fructele de mare.

(mai mult…)

Citeste tot

Bun Cha

Este unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare vietnameze, impreuna cu „Pho bo” fiind mandria bucatariei din Hanoi. Se serveste impreuna cu sosul „nuoc cham„, cel mai popular sos din Vietnam, folosit practic alaturi de orice fel de mancare. Bun Cha este preparata adesea de catre negustorii stradali, mai ales la timpul pranzului.

(mai mult…)

Citeste tot